Diari Més

Desenvolupen un test immunològic per estudiar seroprevalencia enfront el SARS-CoV-2

Destaca pel seu baix cost respecte a altres similars, a més de per la seva alta sensibilitat i fiabilitat

L'investigador de l'UPV Juan José Manclús, treballant en el laboratori, en una imatge facilitada per la universitat.

Desenvolupen un test immunològic per estudiar seroprevalencia enfront el SARS-CoV-2EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) i de la FundacióFisabio–HospitalUniversitari DoctorPesetde València han desenvolupat un nou test immunològic per estudiar laseroprevalenciaenfront del SARS-CoV-2.

El test, denominatDifelisarsi en fase de prototip, permet la detecció d'anticossosIgGiIgMenfront del virus a partir de mostres de sèrum humà i destaca pel seu baix cost respecte a altres similars ja existents en el mercat, a més de per la seva alta sensibilitat i fiabilitat, informa la UPV.

La validació del testDifelisarses durà a terme entre personal de la Universitat Politècnica de València i de l'Hospital Universitari DoctorPesetde València, amb l'anàlisi d'un total de 200 mostres.

L'equip d'investigadors valencians estudiarà també diferències en la resposta immunitària generada -nivells d'anticossos- entre homes i dones a partir de les mostres de sèrum analitzades.

En el seu estudi, l'equip de la UPV-Hospital Universitari DoctorPesetha treballat inicialment en la recol·lecció, preparació i caracterització d'aproximadament 50 mostres de sèrums de pacients per ser utilitzades com a controls positius i negatius de covid-19.

Posteriorment, s'ampliarà la presa de mostres fins a completar les 200 per realitzar els estudis deseroprevalencia, han indicat les mateixes fonts.

El test ofereix un senyal colorimètric, proporcional a la concentració d'aquests anticossos, i permet caracteritzar la mostra per comparació amb els controls positius i negatius.

«La disponibilitat d'un test d'aquestes característiques adquireix en aquests moments i a partir d'ara una importància cabdal, ja que permetria el seguiment senzill, amb alta fiabilitat i a baix cost de la resposta individual de cada subjecte en la campanya de vacunació massiva actualment en curs», apunta el director de la Línia deInmunotecnologíadelCi2Bde la Universitat Politècnica de València, Ángel Montoya.

Els test tipus Elisa, com l'usat en aquest cas, s'apliquen des de fa dècades en diversos àmbits del diagnòstic biomèdic i destaquen per la seva alta sensibilitat i fiabilitat.

A més, permeten analitzar un elevat nombre de mostres simultàniament -fins a 120 mostres en 180 minuts- el que confirma la seva idoneïtat per a mostrejos amplis de població, com els estudis deseroprevalencia.

«Si bé ja existeixen alguns Elisa comercials per a la detecció d'anticossos enfront de SARS-CoV-2 en hemoderivats humans, el seu preu és encara elevat i la seva disponibilitat real escassa, atès que gran quantitat d'institucions i administracions de tot el món estan intentant adquirir-los simultàniament per dur a terme els seus programes de vigilància enfront de la covid-19», explica Montoya.

tracking