Diari Més

Brussel·les preveu haver vacunat poc més d'un 45% de la població a finals de juny

La CE espera rebre 106 milions de dosis al primer trimestre i uns 300 milions al segon trimestre

Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer-BioNTEch.

coronavirus, infermera, xeringa, dosi, vacuna, Pfizer, BioNTEch.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Brussel·les preveu tenir suficients vacunes a la primavera per vacunar un 45,5% de la població a finals de juny. Un portaveu de la Comissió Europea ha reiterat aquest dimarts que en el primer trimestre de l'any calculen tenir uns 106 milions de vacunes i uns 300 milions en el segon trimestre. «Això ens permetria vacunar uns 200 milions de persones», va dir dilluns la negociadora en cap de la CE per als contractes amb les farmacèutiques, Sandra Gallina, avançant aquestes dades. La Unió Europea té com a objectiu haver vacunat el 70% de la població a finals d'agost i, per tant, hauria d'immunitzar un 25% de la població entre juliol i agost, si es compleixen els seus pronòstics.

Des de Brussel·les esperen que l'aprovació d'una tercera vacuna, la de Johnson&Johnson, permeti ampliar encara més la campanya de vacunació a partir de la primavera. Per aquesta, només cal una dosi per aconseguir una protecció completa, però encara té pendent rebre l'aval de l'Agència Europea del Medicament.

Inici lent i accidentat

Segons dades de la Comissió Europea, la UE ha rebut 18 milions de vacunes al gener i espera rebre'n 33 milions més al febrer i 55 milions més al març. Per tant, el bloc europeu confia a accelerar la vacunació aquest mes amb gairebé el doble d'entregues per arribar als 106 milions de dosis en el primer trimestre.

De totes maneres, Brussel·les admet que el retard en les entregues inicialment pactades amb AstraZeneca afectarà la campanya de vacunació dels països de la UE fins al març. Dels aproximadament 120 milions de dosis d'AstraZeneca que s'havien de rebre al primer trimestre, només es rebran 40 milions.

«L'absència d'aquestes dosis genera un problema real per als estats membre en el primer trimestre de l'any», reconeixia dilluns la negociadora en cap de la CE per als contractes amb les farmacèutiques, Sandra Gallina.

tracking