Diari Més

Ayuso a la seva: estudia retardar dues hores el tancament d'establiments a Madrid

També vol retardar el toc de queda fins les 12 de la nit, «ara que el contagi està baixant»

Madrid ampliarà de quatre a sis el nombre màxim de persones a les taules dels restaurants.

Ayuso a la seva: estudia retardar dues hores el tancament d'establiments a MadridEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, estudiarà la possibilitat de retardar fins a dues hores (de nou a onze de la nit) el tancament de l'activitat no essencial, com els establiments culturals, comercials i hostalers, si la tendència de contagis de coronavirus ho permet.

Aquest compromís va en la línia amb el retard plantejat en el toc de queda en la Comunitat de Madrid de deu a dotze de la nit.

«Ara està havent-hi un moment en què el contagi està baixant i per tant esperem que ja en els pròxims dies comenci a baixar l'hospitalització i finalment les UCI. Si això segueix de la mateixa manera a nosaltres ens agradaria recuperar una o dues hores (del toc de queda) el més aviat possible perquè no podem continuar perjudicant l'economia d'aquesta manera», ha declarat Ayuso després de visitar una farmàcia.

La possibilitat de retardar fins a dues hores el tancament d'establiments no essencials és un dels missatges que ha traslladat Ayuso en les reunions telemàtiques celebrades aquest dimarts amb representants dels sectors de la cultura, el turisme, els hotels i els comerços.

En aquest sentit, la presidenta madrilenya s'ha compromès a estudiar el retard de fins a dues hores de l'activitat si la tendència dels contagis per covid-19 ho permet, i fer-ho amb «temps» perquè els empresaris puguin organitzar-se, una de les peticions en les quals han posat més l'accent els assistents, explica el Govern regional en un comunicat.

En l'actualitat, la Comunitat de Madrid anuncia les noves mesures per a fer front a la pandèmia els divendres i entren en vigor als dos dies, després de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM).

D'altra banda, ha recalcat en les reunions mantingudes aquest dimarts que Madrid «no pot parar» i que, amb mesures «de seguretat i prevenció i una ventilació adequada», els espais tancats, com a comerços o establiments hotelers són «llocs segurs».

En una altra reunió celebrada el dilluns amb els hostalers, Ayuso va anunciar que ampliarà de quatre a sis el límit de clients que pot haver-hi en les taules de les terrasses de bars i restaurants.

tracking