Diari Més

Madrid preveu agilitzar la vacunació de cambrers i taxistes

Ayuso estudia allargar horaris mentre el govern espanyol demana un enduriment a les comunitats

La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Ayuso, en una roda de premsa.

presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel AyusoACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat que el seu executiu ha analitzat la possibilitat d'agilitzar la vacunació a sectors «altament exposats» al coronavirus com «cambrers, taxistes, caixers de supermercats i professors» quan hi hagi la vacunació massiva, tot i que ha admès que ara «el primer és tenir vacunes per als més vulnerables». Ayuso també ha anunciat que a partir de divendres s'establirà un nou marc de restriccions a la comunitat que passa per recuperar el màxim de sis persones per taula a les terrasses (actualment eren quatre) i, en canvi, fer obligatori l'ús de mascareta a l'interior dels restaurants.

Madrid també s'està plantejant també recuperar l'horari anterior de tancament de restaurants per situar-lo a les 22h (actualment les 21h) i també del toc de queda per situar-lo a les 23h (actualment les 22h).

Ayuso ha defensat les mesures per la necessitat de compaginar el combat contra la pandèmia i la reactivació de l'economia. Per aquest motiu ja ha avançat que compensarà al sector les pèrdues que ha suposat l'avançament de les restriccions de mobilitat nocturna a les 22 hores i el tancament dels bars i restaurants a les 21h.

Ha apuntat que el seu executiu estudia endarrerir el toc de queda i l'horari de tancament. «A Madrid fem tot el que està a les nostres mans per mantenir oberta la nostra hostaleria i la nostra cultura malgrat dels polsos polítics que ens arriben des de totes les institucions» ha afirmat la presidenta de la Comunitat.

Precisament aquest mateix dilluns la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet una crida als territoris a «ampliar» les mesures que poden adoptar dins del marge acordat al Consell Interterritorial de Salut per «contenir la propagació del virus i poder rebaixar les dades amb major rapidesa».

tracking