Diari Més

Es triplica la demanda de mascaretes FFP2, però no hi ha problemes d'«estoc»

La cooperativa líder en el mercat de la distribució farmacèutica a Espanya ha passat de vendre 30.000 mascaretes anuals a 2,5 milions en sol dia

Una persona amb mascareta pel carrer.

mascareta coronavirus covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demanda de mascaretes FFP2 s'ha triplicat en una setmana a les farmàcies, coincidint amb la reobertura del debat sobre la conveniència de fer-les obligatòries en espais tancats, encara que la seva distribució s'està portant amb total normalitat sense que existeixin problemes de proveïment.

El Grup Cofares, la cooperativa líder en el mercat de la distribució farmacèutica a Espanya, ha assegurat a Efe aquest dilluns que compten amb més de 3 milions de mascaretesFPP2, indicades per al personal sanitari i amb uns nivells de filtratge en general superiors al 92%.

Les quirúrgiques continuen sent les més sol·licitades a les farmàcies pels ciutadans, encara que en l'última setmana s'ha triplicat la demanda de les FFP2, però Cofares deixa clar que les seves fonts de subministrament «són sòlides» i van aprovisionant als seus socis «regularment, amb el que no es produiran problemes de 'estoc'».

«En aquests moments, tant la distribució de medicaments com el repartiment de materials de protecció s'estan duent a terme amb total normalitat, i les farmàcies de Cofares reben les seves comandes com de costum», garanteixen des del grup, que ha passat de vendre 30.000 mascaretes anuals a 2,5 milions en un sol dia en els moments més durs de la crisi sanitària.

L'obligatorietat de mascaretes FFP2 ha tornat al centre del debat a Espanya després que països com Alemanya hagin imposat el seu ús en espais públics com el transport, prohibint aquelles les de tela que no filtrin més del 90% de les partícules.

Des del Ministeri de Sanitat, la seva responsable, Carolina Darias, ha assenyalat que s'analitzarà aquesta petició realitzada per diverses conselleries, encara que ha destacat l'«elevat» nivell de filtració de les mascaretes higièniques que es comercialitzen a Espanya, que se situa entorn del 90%, superior al d'altres països.

tracking