Diari Més

Espanya i Portugal restableixen els controls a la frontera terrestre fins al 10 de febrer per la covid-19

Les entrades i sortides d'ambdós països només es podran fer pels passos autoritzats i durant horaris determinats

Pla mitjà del peatge de l'AP-7 a la Jonquera, per on quasi només passen tràilers

El govern espanyol prorroga fins al 25 d'abril els controls a les fronteres terrestres amb França i PortugalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya i Portugal restableixen temporalment els controls fronterers davant l'avanç de la tercera onada de covid-19. Segons ha publicat aquest dissabte el BOE, la mesura entrarà en vigor a partir de la una de la matinada d'aquest diumenge 31 de gener i s'allargarà fins al dimecres 10 de febrer. L'ordre del Ministeri de l'Interior estableix que durant aquest període només es permetrà la circulació de persones per motius laborals, per visitar cònjuges o parelles, i la de residents o estudiants. Les entrades i sortides del territori espanyol a través de la frontera amb Portugal només es podran fer pels passos autoritzats i durant els horaris determinats per la Direcció General de Policia en coordinació amb les autoritats lusitanes.
La reintroducció d'aquests controls s'estableix a través d'una ordre firmada pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i detalla les persones a les quals es permetrà l'entrada a territori espanyol: ciutadans espanyols i el seu cònjuge o parella –i aquells ascendents o descendents que visquin a càrrec seu-, residents a Espanya, així com estudiants que cursin els seus estudis a Espanya; residents en altres estats membres que es dirigeixin al seu lloc de residència habitual; treballadors transfronterers, sanitaris i del transport; i aquelles persones que acreditin documentalment «causes de força major, situació de necessitat o per motius humanitaris».

Hi haurà vuit passos transfronterers oberts les 24 hores del dia (dos a Galícia, dos a Castella i Lleó, 2 a Extremadura i 2 a Andalusia), mentre que n'hi haurà quatre que només obriran dues hores al matí (de 8 a 10) i dues hores al vespre (de 19 a 21) de dilluns a divendres. Finalment, hi haurà un pas transfronterer entre Zarzal la Mayor i Termas de Monfortinho que només obrirà els dimecres i els divendres d'11 a 13 hores. «Aquesta reintroducció dels controls interiors ha estat acordada i coordinada amb les autoritats portugueses. La decisió també ha estat comunicada a la Unió Europea i a la resta d'estats membres», ha informat el Ministeri de l'Interior.

tracking