Diari Més

La tercera onada s'alenteix, però Sanitat avisa que queden «setmanes dures»

Els casos confirmats de la soca britànica a Espanya són 350, però els casos sospitosos poden suposar entre un 5 i 10 per cent del total

mascaretes gent tarragona

mascaretes gent tarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corba de la tercera onada comença a doblegar-se, segons ha dit aquest divendres al Congrés la ministra CarolinaDariasque, malgrat aquest missatge d'optimisme, ha deixat clar que la situació és «molt preocupant», l'ocupació hospitalària elevada i queden per davant «setmanes dures».

Dariasha reconegut que els indicadors continuen situant a Espanya en un escenari de «risc extrem, peròestem començant a doblegar la corba». Així ho ha corroborat el Ministeri de Sanitat que ha notificat per segon dia un descens (encara que lleuger, de noméstres punts) de la incidència acumulada fins a 886 casos per cada 100.000 habitants.

No obstant això, torna a augmentar la pressió a lesucis, que tenen el 43,9% dels seus llits ocupats per pacients de covid amb un total de 4.723 malalts (115 més que ahir) i es manté l'ocupació hospitalària en el 24%.

Una compareixença amb poques novetats

Poques dades noves ha ofert aquest divendres la ministraDariasen la seva primera compareixença al Congrés com a titular de Sanitat, en comissió extraordinària per analitzar la pandèmia.

Davant una oposició, que li ha exigit «reorientar» l'estratègia de vacunació i que escolti les comunitats autònomes, la ministra ha afirmat que la campanya de vacunació va per «bon camí» i ha avançat que el març vinent podrien estar vacunats el 80 per cent dels majors de80anys i el personal sanitari i sociosanitari.

També ha donat l'última dada de casos confirmats de la soca britànica a Espanya: 350.

Si bé ha estimat que els casos sospitosos poden suposar entre un 5 i 10 per cent del total de casos confirmats.

Respecte als problemes en el subministrament de vacunes,Dariasha garantit que hi haurà segones dosis per a les persones ja immunitzades.

«Ningú que vulgui vacunar-se a Espanya es quedarà sense fer-ho» ha dit la ministra, qui ha subratllat que la farmacèutica Pfizer s'ha compromès a compensar els retards.

I ha afirmat que les autonomies ja coneixen el nombre de vacunes que rebran en les pròximes cinc setmanes pel que poden planificar els seus subministraments.

Dariastambé ha demanat als diputats que siguin conscients que la tercera onada s'ha produït sense que la segona hagués completat el descens, per la qual cosa ha considerat «essencial» mantenir les mesures «que sabem que funcionen».

tracking