Diari Més

L'EMA nega que la vacuna de Pfizer causi «reaccions al·lèrgiques severes»

L'agència assegura que és «segur» administrar la vacuna a gent gran

Vials amb l'etiqueta 'COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció' i una xeringa mèdica davant del logotip de Pfizer

Anglaterra espera poder començar a repartir la vacuna de Pfizer el 7 de desembreReuters

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) no ha detectat que la vacuna de de Pfizer-Biontech causi «reaccions al·lèrgiques severes» ni cap altre nou efecte secundari. Això és el que apunta l'agència en el primer informe per actualitzar les dades sobre la seguretat de la vacuna, que l'agència publicarà sobre totes les aprovades un cop al mes. En l'informe, l'EMA conclou que «les darreres dades sobre la seguretat de la vacuna estan en línia amb els efectes secundaris ja coneguts». Així, l'estudi assegura que és «segur» administrar la vacuna a gent gran. «No s'ha identificat cap problema específic en l'ús de la vacuna a gent gran», conclou.

«Els beneficis per prevenir la covid-19 continuen sent de més pes que els riscos i per això no es recomanen canvis pel que fa a l'ús de la vacuna», diu l'EMA sobre la vacuna de Pfizer, la primera autoritzada a la Unió Europea fa poc més d'un mes.

«En molts casos relacionats amb persones majors de 65 anys, la progressió de (múltiples) malalties preexistents semblaven ser una explicació plausible de la mort. En algunes persones, les cures pal·liatives ja s'havien iniciat abans de la vacunació», argumenta l'EMA sobre la mort de persones grans que havien rebut la primera dosi.

tracking