Diari Més

Darias diu que la reducció de vacunes de Pfizer ha estat «puntual» i es compensarà

La ministra de Sanitat afirma que les autonomies ja saben les quantitats que rebran les cinc pròximes setmanes

Imatge d'arxiu de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina DariasACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat que la reducció de la quantitat de vacunes de Pfizer que han arribat a l'Estat espanyol ha estat «puntual» i ha explicat que la companyia «s'ha compromès a compensar-la al més aviat possible». «Ja s'han establert les entregues d'acord amb el previst», ha dit aquest divendres en la primera compareixença parlamentària com a titular de Sanitat després de la dimissió de Salvador Illa. Darias ha dit que a partir de la setmana vinent n'arribaran 422.000 cada setmana, ja que se n'extrauran sis dosis per cada vial, i ha afirmat que les autonomies ja saben les quantitats que rebran les cinc pròximes setmanes perquè puguin «planificar» la vacunació.

Darias ha reiterat que manté que almenys el 70% de la població estarà vacunada a l'estiu i ha confiat que «pròximament» es podrà començar a administrar la vacuna d'Astrazeneca. La ministra ha mostrat «tot el suport» a la Comissió Europea en la negociació amb la farmacèutica pels retards anunciats.

En relació amb la vacuna de Moderna, Darias ha reiterat que diumenge n'arribaran 52.000 dosis que es repartiran entre les autonomies dilluns.

Vigilància de la variant britànica

Pel que fa a la variant britànica del coronavirus, Darias ha dit que hi ha 350 casos confirmats a l'Estat espanyol i se sospita que entre el 5 i el 10% del total de casos són d'aquesta variant. La ministra de Sanitat ha explicat que s'establirà una «xarxa de laboratoris», almenys un per comunitat autònoma, que seqüenciarà el virus per determinar la incidència de les variants.

«Efecte protector» a les residències

Darias també ha afirmat que s'ha registrat una reducció de casos notificats de persones més grans de 65 anys institucionalitzades. «Les dades suggereixen que les vacunes estan començant a tenir un efecte protector en les persones grans» la qual cosa és «esperançadora», ha dit.

tracking