Diari Més

Espanya és el segon estat de la UE amb la pitjor incidència de contagis després de superar la barrera dels 1.000 casos

Portugal és el país amb la taxa d'infeccions més alta, mentre que la majoria de països europeus milloren la xifra

Mapa europeu sobre la taxa de notificacions de casos COVID-19 dels darrers 14 dies per cada 100.000 habitants

Espanya és el segon estat de la UE amb la pitjor incidència de contagis després de superar la barrera dels 1.000 casosECDC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya és el segon estat de la Unió Europea amb la pitjor incidència de contagis després de superar la barrera dels 1.000 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. En concret, 1.026 casos, segons les darreres dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, en anglès) publicades aquest dijous. Només Portugal registra una taxa pitjor que la d'Espanya, amb més de 1.400 casos els últims 14 dies. Tot i això, Espanya és l'estat de la UE on més creix la incidència respecte a la setmana passada amb un augment de més del 25% dels casos acumulats. A més, pràcticament tot el territori de l'Estat es considera «zona d'alt risc» per l'ECDC. En canvi, la majoria de països europeus han millorat la xifra de contagis.
Poc abans de la publicació d'aquestes dades, l'Organització Mundial de la Salut ha alertat que veu amb «preocupació» l'augment «significatiu» de contagis a Espanya mentre gran part d'Europa millora. «Malgrat la tendència positiva en més de la meitat de països europeus, a Espanya i Portugal hem vist un augment significatiu de contagis», ha afirmat aquest dijous la responsable d'emergències de l'OMS, Catherine Smallwood.

L'OMS ha dit que s'està analitzant perquè a l'estat espanyol s'han disparat les infeccions al gener. «Podria ser resultat del període de celebracions durant les vacances», ha apuntat Smallwood. L'organització ha avisat que caldrà «molt de temps i esforç» per reduir el nivell de contagis actual.

Dades a Europa

Tot i la millora generalitzada a Europa, a França (403) i Bèlgica (252) també ha augmentat lleugerament la incidència, però estan lluny dels 1.000 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies que hi ha a Espanya i Portugal.

Els països amb la menor incidència són Grècia (67), Finlàndia (72) i Bulgària (90).

tracking