Diari Més

Política

El CIS torna a situar el PSOE 10 punts per davant del PP en intenció de vot al Congrés

Pel que fa a l'independentisme, el deixa pràcticament estable

Pedro Sánchez saludant a militants i simpatitzants davant la seu de Ferraz la nit electoral.

El CIS torna a situar el PSOE 10 punts per davant del PP en intenció de vot al CongrésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El baròmetre de gener del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) torna a atorgar al PSOE el lideratge de la intenció de vot amb un 30,7% i manté als socialistes 10,2 punts per davant del PP. El partit liderat per Pedro Sánchez creix 1,2 punts respecte al desembre en línia amb la formació de Pablo Casado que també augmenta amb 1,3 punts més. En canvi, Vox i Cs retrocedeixen. La formació d'ultradreta segueix com a tercera força, però perd un punt situant-se en el 13%. Pel que fa al partit d'Inés Arrimadas, en cinquè lloc, recula 1,2 punts fins al 9,3%. Pel que fa a Unides Podem, registra un lleuger retrocés d'una dècima que manté pràcticament igual l'estimació de vot de la formació lila amb un 10,7%.

Pel que fa a l'independentisme, el CIS el deixa pràcticament estable. ERC es manté amb un 2,9% d'estimació de vot mentre que JxCat i la CUP perden dues dècimes, respectivament, situant-se en l'1,5% i el 0,6%.

L'enquesta apunta que el PNB obtindrà l'1,6% dels vots, mentre que Més País i Compromís aconseguiran l'1,5%, Bildu el 0,9%, CC el 0,5% i el BNG el 0,5%. El baròmetre es va realitzar del 7 al 25 de gener a partir de 3.862 entrevistes.

Així doncs, a les portes de l'inici de la campanya electoral i en plena tercera onada del coronavirus, el CIS augmenta el suport al soci majoritari del govern de coalició. PSOE i Unides Podem sumen el 41,4% de l'estimació de vot mentre que PP, Vox i Cs ho superen amb el 42,8%.

Pel que fa a la valoració dels líders dels principals partits estatals, Pedro Sánchez (PSOE) obté la millor puntuació amb un 4,3 seguit d'Inés Arrimadas (Cs) amb un 3,8. Pablo Casado (PP) obté un 3,4; Pablo Iglesias (UP) un 3,2, i Santiago Abascal un 2,5.

tracking