Diari Més

Detecten a Vigo el primer contagi a l'Estat de la variant sud-africana de la covid-19

L'home treballa al sector naval i va haver de viatjar per motius laborals

Imatge d'arxiu del port de Vigo.

Detecten a Vigo el primer contagi a l'Estat de la variant sud-africana de la covid-19Wikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Gallec de Salut ha detectat el primer contagi confirmat de la variant sud-africana de la covid-19 a Espanya, concretament el d'un treballador de 30 anys del sector naval que va viatjar a aquell país per motius laborals.

Al seu retorn a Espanya, informen fonts sanitàries aquest dijous, aquest home va tenir símptomes compatibles amb el coronavirus, encara que ja va rebre l'alta i en cap moment va requerir d'ingrés hospitalari.

El servei de Medicina Preventiva de l'àrea sanitària de Vigo va procedir a la seqüenciació del virus als laboratoris de microbiologia de l'hospital Meixoeiro i el passat dia 5 es va confirmar la presència d'aquesta soca i es va comunicar al registre internacional GISAID.

Per a l'obtenció de resultats es van emprar quatre dies de procés «complex i laboriós», destaca el Servei Gallec de Salut.

El complex hospitalari de Vigo té capacitat per a seqüenciar 36 mostres setmanals.

El cap de l'àrea de microbiologia, Benito Regueiro destaca que aquest primer cas identificat de la variant sud-africana «contribuirà a una correcta identificació i millor control epidemiològic», en ser identificades «les seves vies d'entrada a Galícia».

Regueiro aconsella «una vigilància especial» als ports i a l'arribada de viatgers de l'estranger.

tracking