Diari Més

Societat

L'OCU insisteix que les mascaretes higièniques a Espanya són segures

A Alemanya és obligatori portar mascaretes mèdiques en certs entorns, un debat que ha arribat a Espanya

mascaretes gent tarragona

mascaretes gent tarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) insisteix que les mascaretes higièniques a Espanya tenen estàndards de qualitat i eficàcia equiparables a les mascaretes quirúrgiques, i que no hi ha raó per a impulsar l'ús generalitzat de mascaretes FFP2, concebudes per a entorns d'alt risc.

OCU ha fet aquestes consideracions davant les recents notícies sobre la introducció a Alemanya de l'obligatorietat de portar mascaretes mèdica en alguns entorns, com el transport públic i altres espais tancats, i la discussió que ha generat a Espanya.

En això incideix l'organització en un comunicat en el qual sosté que les higièniques d'un sol ús (UNEIX 0064) i reutilitzables (UNEIX 0065) garanteixen una eficàcia de filtració d'almenys un 95% i un 90% respectivament, un nivell d'eficàcia equiparable al 95% de les mascaretes quirúrgiques convencionals de tipus I.

Les mascaretes quirúrgiques del tipus II i tipus IIR ofereixen una eficàcia de filtració del 98%, però tal com diu l'OCU estan dirigides a un ús sanitari, el mateix que les FFP2 I FFP3.

És més, segons l'organització, les quirúrgiques IIR, FFP2 i FFP3 són pitjors per a respirar, per la qual cosa no recomana el seu ús per a la població general.

tracking