Diari Més

Política

Darias i Iceta prometen els seus càrrecs davant Felip VI a la Zarzuela

Després de la cerimònia amb el rei, tindrà lloc el traspàs de carteres en els respectius ministeris

El rei FelipeVI posa al costat dels nous ministres de Sanitat, Carolina Darias, i de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta.

Darias i Iceta prometen els seus càrrecs davant Felip VI a la ZarzuelaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova ministra de Sanitat, CarolinaDarias, i el de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, han promès aquest dimecres els seus càrrecs davant Felip VI al Palau de la Zarzuela amb un exemplar de la Constitució com a testimoni.

Sense presència de símbols religiosos, com ha estat habitual en les últimes ocasions en què ha tingut lloc aquest acte,Dariasi Iceta han assumit les seves noves responsabilitats al Saló d'Audiències en presència del cap del Govern, Pedro Sánchez, i del ministre de Justícia, Juan CarlosCampo, com a notari major del Regne.

Després de la lectura dels decrets de nomenament, primer ha estat Iceta el que ha promès lleialtat al rei com a nou titular de Política Territorial i Funció Pública, departament al que substitueix aDarias.

A continuació, ha estat el torn de la política canària, qui relleva al capdavant de Sanitat a SalvadorIlladesprés de la seva renúncia per bolcar-se en la candidatura del PSC a les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Tots dos han posat la seva mà dreta davant l'exemplar de la Constitució, obert per l'article 100, relatiu al procediment sobre nomenament de càrrecs, per assumir els seus respectius càrrecs.

«Prometo complir fidelment amb les obligacions del càrrec de ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social amb lleialtat al rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat, així com mantenir el secret de les deliberacions del Consell de Ministres», ha estat el missatge de la promesa.

En la breu cerimònia, els assistents han portat mascareta i no hi ha hagut encaixades d'acord amb les recomanacions sanitàries.

Complert el tràmit, Felip VI els ha donat l'enhorabona i ha posat amb ells davant els mitjans gràfics al costat de Sánchez i Campo.

També ha estat present al Saló d'Audiències la directora general de Seguretat Jurídica i Fe Pública, Sofía Puente, i, per part de la Casa del Rei, el cap de la institució, JaimeAlfonsín; el secretari general, Domingo MartínezPalomo, i el responsable del Cuarto Militar, Emilio GraciaCirugeda.

Després de la cerimònia amb el rei, tindrà lloc el traspàs de carteres en els respectius ministeris.

Primer seràDariasla que lliuri a Iceta la de Política Territorial i Funció Pública (11.00 hores) i dues hores més tard la nova responsable de Sanitat prendrà el testimoni de mans deIlla.

És la primera remodelació que Sánchez fa al Govern de coalició des que va començar la seva marxa fa un any.

tracking