Diari Més

Societat

França ha sacrificat prop de 2 milions d'animals per la grip aviària

També estan prohibits els moviments dels animals en un radi de 20 quilòmetres

Un grup pollastres, en una granja.

França estén a 100 municipis el sacrifici d'aus per la grip aviàriaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França ha sacrificat prop de dos milions d'animals per tractar de posar fre als brots de grip aviària que des de novembre s'han anat propagant sobretot pel sud-oest del país, al costat de la frontera espanyola, la qual cosa està delmant en particular les explotacions d'ànecs.

La xifra la va donar aquest dilluns el ministre d'Agricultura,JulienDenormandie, en una entrevista a l'emissoraFranceInfoon va assenyalar que hi ha vuit departaments on s'han identificat diferents focus en granges.

Segons va explicar el seu departament en un comunicat, el gruix d'aquests focus (386) estan localitzats en set departaments del sud-oest: Landas, Pirineus Atlàntics, Gers,Lot-et-Garonne,HautesPyrénées,HauteGaronne i Tarn-et-Garonne.

Més al nord hi ha altres dotze al departament deVendée, a la façana atlàntica. I també es té constància d'onze casos de grip aviària en la fauna salvatge en diferents punts de França.

Enfront d'un virus «extremadament contagiós», la regla que s'aplica és el sacrifici de tots els ocells en les explotacions que es troben en un radi de cinc quilòmetres de qualsevol focus. A més, estan prohibits els moviments dels animals en un radi de 20 quilòmetres.

tracking