Diari Més

Espanya, entre els països que més utilitza les videotrucades des de l'inici de la pandèmia

Un 78% dels espanyols ho van utilitzar, mentre que Xipre (85%) i els Països Baixos (83%) estan al capdavant

Rooms ja està disponible dins l'aplicació Messenger.

Facebook llença Rooms, l'aplicació per fer videotrucades amb 50 participantsFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 78% dels espanyols va utilitzar en 2020 les trucades telefòniques o de vídeo a través d'internet des de l'inici de la pandèmia de coronavirus, la qual cosa situa a Espanya entre els països de la Unió Europea que més recorren a aquest mètode, segons dades publicades aquest dimarts per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat.

Xipre (85%) i els Països Baixos (83%) estan al capdavant, mentre que a la República Txeca i Eslovènia només poc més de la meitat (52%) de la població d'entre 16 i 74 anys es va servir d'internet per a aquesta mena de crides en els mesos anteriors al moment de l'enquesta.

El percentatge ha registrat un augment en comparació amb 2019 (60% enfront del 52%), per la incidència de les mesures de confinament i distanciament social derivades de la pandèmia.

En línies generals, la quantitat d'usuaris d'internet d'entre 16 i 74 anys a la UE va aconseguir en 2020 el 87%, una proporció que ha experimentat un gran ascens al llarg dels anys, atès que en 2010 se situava en el 67% i en 2015 estava en el 78%.

En 2020, internet es va utilitzar principalment per a enviar i rebre correus electrònics (74%), per a buscar informació sobre béns i serveis (69%), per a missatgeria instantània (68%), notícies en línia (65%) i telefonia ovideollamadas(60%).

A més d'això, molts van realitzar operacions bancàries (57%), van escoltar música (56%), van participar en xarxes socials (56%), mentre que també va haver-hi moltes cerques d'informació sobre salut (55%) a través d'internet l'any passat.

tracking