Diari Més

El Regne Unit ajudarà altres països a identificar les variants de covid

El programa posarà a disposició laboratoris britànics i personal especialitzat, així com recursos acadèmics

El ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock.

El Regne Unit ajudarà altres països a identificar les variants de covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit oferirà la seva «experiència i capacitats» a països de tot el món per ajudar-los a identificar noves variants del coronavirus, segons ha avançat el Govern britànic.

El ministre de Sanitat,MattHancock, anunciarà aquest dimarts la creació d'una Plataforma de Reconeixement de Noves Variants que dependrà del sistema públic d'Anglaterra (PHE, en anglès) i col·laborarà amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha indicat el seu Ministeri en un comunicat.

El programa de col·laboració posarà a disposició d'altres països laboratoris britànics i personal especialitzat, així com recursos acadèmics, ha detallat el Govern.

«Hem de treballar per promoure la seguretat sanitària en totes i cadascuna de les parts del món. Aquesta plataforma no sols ens ajudarà a comprendre millor el virus i com es propaga, sinó que també impulsarà les capacitats globals en aquest important àmbit perquè tots estiguem millor preparats», s'espera que diguiHancocken un discurs promogut per l'Institut de Relacions Internacionals de Londres.

L'Executiu britànic ha subratllat en les últimes setmanes la seva preocupació per l'aparició de noves soques, com les identificades a Sud-àfrica i el Brasil, davant el temor al fet que puguin mostrar una certa resistència a les actuals vacunes.

El Regne Unit ha vetat les arribades des de Sud-Àfrica, Sud-Amèrica, Portugal i altres territoris amb la finalitat de tractar de prevenir la transmissió cap a les illesbritánciasd'aquestes variants del SARS-CoV-2.

«Sabem que el virus evolucionarà al llarg del temps i que algunes mutacions poden potencialment fer que s'expandeixi més ràpid, faci que la gent estigui més malalta o probablement afectar al funcionament de les vacunes», ha assenyalat per la seva part Isabel Oliver, directora del Servei d'Infeccions Nacional de la sanitat pública anglesa.

«Aquesta nova iniciativa portarà la ciència d'avantguarda de la sanitat anglesa a països que tenen poca cap capacitat de seqüenciar i analitzar variants de la covid-19 per si mateixos», ha recalcat Oliver.

tracking