Diari Més

Economia

El govern estatal prorroga l'atur a artistes, tècnics d'espectacles i treballadors vulnerables de la tauromàquia

La mesura completa les ajudes extraordinàries per la covid i amplia la cobertura als professionals de la cultura

Imatge d'arxiu d'un tècnic en un espectacle.

El govern estatal prorroga l'atur a artistes, tècnics d'espectacles i treballadors vulnerables de la tauromàquiaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l'ampliació de la protecció als treballadors de la cultura, artistes en espectacles públics, personal tècnic i auxiliar del sector i treballadors vulnerables de la tauromàquia. Aquests subsidis, una demanda històrica del col·lectiu, signifiquen un avenç important de cara als continguts del futur Estatut de l'Artista. El Reial Decret-Llei que prorroga les prestacions i subsidis específics fins al 31 de maig amplia la vigència, en les mateixes condicions i requisits, de les prestacions i subsidis reconeguts al Reial Decret-Llei 17/2020, pel qual s'aproven mesures de suport al sector cultural i de caràcter tributari per afrontar l'impacte econòmic i social de la covid.
Des del govern espanyol s'indica que aquestes prestacions extraordinàries per als treballadors de la cultura suposen el compliment d'una demanda històrica del sector, així com que s'emmarquen dins del desenvolupament del futur Estatut de l'Artista.

Segons l'executiu madrileny, es compleix l'objectiu de «no deixar ningú enrere i atendre les persones més vulnerables» a causa de la crisi de la covid.

tracking