Diari Més

Un home es contagia de coronavirus i després de superar-lo li remet el càncer que patia

Els investigadors creuen que la infecció va generar una resposta immunitària antitumoral en el pacient

Comparación entre la tomografía computerizada del paciente antes del covid 19 (izquierda) y después (derecha).

Un home es contagia de coronavirus i després de superar-lo li remet el càncer que patiaBritish Journal of Haematholog

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos investigadors del Regne Unit han publicat el cas d'un home amb limfoma d'Hodking, al qual després superar el coronavirus li va remetre el càncer. El cas ha estat reportat a la revistaBritish Journal of Haemathology.

Sarah Challenor i David Tucker del departament d'hematologia del Royal Cornwall (Regne Unit) expliquen el cas d'un home de 61 anys que havia experimentat una progressiva inflamació dels ganglis limfàtics i una perduda de pes. El pacient també rebia hemodiàlisi per una insuficiència renal terminal després d'haver rebut un trasplantament de ronyó. Finalment, li van diagnosticar un limfoma d'Hodking en una fase molt avançada.

Al cap d'un temps, l'home va ingressar a l'hospital per una pneumònia per SARS-CoV- 2 després de donar positiu en la provaPCR.

Quatre mesos més tard, després d'haversuperatel coronavirus, els metges li van fer una exploració i van comprovar que el limfoma havia remès. Segons els investigadors,la infeccióper coronavirus va ser capaçde desencadenar una resposta immunitàriaantitumoral. Aquesta podria haver estat la responsable de la remissió del càncer del pacient.
tracking