Diari Més

Simón calcula que s'ha passat el pic de la tercera onada però alerta: «Espanya no va bé»

Descarta dimitir després de la marxa d'Illa: «He conegut set ministres des que soc al Ministeri»

El responsable de Sanitat, Fernando Simón.

Simón defensa el desconfinament per províncies i diu que no hi haurà un únic indicador per canviar de faseMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha calculat aquest dilluns que el pic de contagis de la tercera onada es va passar entre el cap de setmana del 16 i 17 de gener i el dilluns 18. Tot i això ha alertat que encara se seguirà diversos dies "en la part alta" de la corba, i ha subratllat que «Espanya no va bé». De fet, no ha descartat que en algunes Comunitats Autònomes calgui prendre «noves mesures restrictives». En la roda de premsa habitual dels dilluns per informar de l'última hora de l'epidèmia Simón també ha estat preguntat per si pensava dimitir arran de la marxa del ministre Salvador Illa. El portaveu sanitari ho ha descartat: «He conegut set ministres des que soc al Ministeri».
Pel que fa a la soca britànica, Simón ha calculat que actualment ocupa un 5% de l'espai dels contagis de covid-19 a Espanya, tot i que no ha descartat que pel març sigui la «predominant» a l'Estat. En tot cas, també ha subratllat que les investigacions que s'han fet fins ara «no són prou clares» per determinar si és més virulenta que la que ara mateix és majoritària a Espanya. De moment hi ha registrats 219 infectats de covid amb la variant britànica, i hi ha 177 persones més en estudi.

Sobre la pressió assistencial, Simón ha subratllat que la tercera onada de la covid-19 ja supera la incidència als centres sanitaris de la segona. «No estem al nivell de la primera, quan pràcticament el 100% de la capacitat de molts hospitals es destinava a malalts de covid, però sens dubte estem per sobre de la segona, i les UCI estan patint».

Pel que fa a la vacunació, Simón ha subratllat que l'objectiu més important per al Ministeri de Sanitat és que a finals de març o principis d'abril ja hi hagi vacunat el 80% de la població de més risc.

tracking