Diari Més

Moderna assegura que la seva vacuna és efectiva contra dues de les noves variants de la covid-19

La farmacèutica està desenvolupant una variant de la seva vacuna només per la variant sud-africana

Científics espanyols coincideixen que aquests anuncis ofereixen esperances, però cal ser prudents perquè es tracta de dades provisionals.

Vacuna de Moderna o Pfizer? La primera que arribi, és l'única alternativaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica Moderna ha assegurat aquest dilluns que la seva vacuna contra la covid-19, una de les primeres a obtenir aprovació mundial, «neutralitza» les variants britànica i sud-africana del virus SARS-CoV-2, segons els resultats preliminars de proves clíniques.

«La vacunació amb la vacuna de la covid-19 de Moderna mostra activitat contra les soques emergents del SARS-CoV-2», ha indicat l'empresa estatunidenca en un comunicat.

La concentració d'anticossos en el cas de la variant britànica no es redueix, mentre que en el cas de la variant sud-africana és sis vegades menor, encara que per sobre dels nivells necessaris per a oferir protecció.

No obstant això, la farmacèutica amb seu a Massachusetts està desenvolupant una variant de la seva vacuna només per la cariant sud-africana.

Les variants del coronavirus analitzades per Moderna són la B.1.1.7 i la B.1.351, identificades al Regne Unit i Sud-àfrica, considerades més virulentes i contagioses que les que fins ara han estat dominants.

Moderna ha detallat que aquest estudi de l'efectivitat de la seva vacuna ha estat desenvolupat en base a mostres de sang de vuit persones que han rebut dues dosis de la seva vacuna i dos micos que han estat immunitzats.

L'estudi s'ha realitzat en col·laboració amb el centre de recerca de vacunes de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID), part dels Instituts Nacionals de Salut (NIH) estatunidenques.

Moderna també ha anunciat que ampliarà els seus estudis clínics de la vacuna per analitzar la resposta immunològica enfront de noves variants del SARS-CoV-2.

La farmacèutica realitzarà anàlisi sobre la resposta a noves injeccions, a més de les dues que inicialment han demostrat una eficàcia del 94,1% contra el coronavirus.

Així mateix, iniciarà proves clíniques d'una variants de la seva vacuna d'ARN missatger indicada específicament per a la variant sud-africana.

«Creiem que és important ser proactius a mesura que el virus evoluciona. Ens animen les noves dades, que reforcen la nostra confiança que la vacuna de la covid-19 de Moderna hauria de protegir contra aquestes noves variants detectades», ha indicat en un comunicat Stéphane Bancel, conseller delegat de Moderna.

La variant britànica, detectada per primera vegada al setembre de 2020, es contagia amb més facilitat i les proves indiquen que és més mortífera, segons va manifestar divendres passat el primer ministres britànic, Boris Johnson.

La variant detectada a Sud-àfrica també s'estén més ràpid i està associada a una major virulència.

tracking