Diari Més

Economia

Consum i Comunitats Autònomes veuen injustificats els canvis a comptes bancaris sense gastos

El nou criteri entén que una oferta «sense gastos» no pot ser modificada per cobrar comissions

Imatge d'arxiu d'un caixer.

Consum i Comunitats Autònomes veuen injustificats els canvis a comptes bancaris sense gastos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Consum i les comunitats autònomes han acordat considerar injustificat que una entitat bancària pugui modificar de manera unilateral les condicions d'un contracte per a cobrar comissions si l'oferta inicial especificava que el servei no tenia despeses.

Segons ha informat Consum aquest diumenge, aquest criteri únic serà a partir d'ara l'adoptat per totes les autoritats de consum en les resolucions de reclamacions o a l'hora d'iniciar expedients sancionadors.

El nou criteri entén que una oferta que inclogui les paraules «sense despeses» o «zero comissions» no pot ser modificada per l'entitat bancària per a cobrar comissions ja que, en aquest cas, el client pot exigir el compliment de l'oferta inicial sense condicions addicionals.

Consum explica que recentment alguns usuaris que havien contractat comptes corrents o d'estalvi sense despeses de manteniment han rebut comunicacions per les quals se'ls anuncia que per a seguir sense pagar comissions han de complir nous requisits, com una assegurança o una segona targeta de crèdit.

No obstant això, les autoritats de consum creuen que perquè un contracte pugui modificar-se unilateralment aquesta possibilitat ha d'estar recollida en el propi document, l'entitat ha de justificar una «raó vàlida» per al canvi i l'usuari ha hagut de ser informat.

De donar-se aquestes tres condicions, l'usuari té dret a cancel·lar el contracte «de manera immediata i sense penalització».

Aquest nou criteri s'adopta a petició de Galícia i conforme al procediment de la vuitena conferència sectorial de Consum, de manera que la resta de regions pot fer observacions i si cap mostra la seva disconformitat la interpretació passa a ser definitiva.

tracking