Diari Més

Desastres naturals

Un terratrèmol de 4,4 graus sacseja Granada i la seva àrea metropolitana

El desastre ha causat un ferit lleu i danys materials a vivendes de les zones afectades

Bombers de Granada revisen l'Arc de Loja al costat de tècnics de l'Ajuntament de Santa Fe després del terratrèmol de magnitud 4,4.

Un terratrèmol de 4,4 graus sacseja Granada i la seva àrea metropolitana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terratrèmol de 4,4 graus de magnitud en l'escala Richter i epicentre en Santa Fe (Granada) ha sacsejat aquest migdia Granada capital i la seva àrea metropolitana causant un ferit lleu i danys materials en habitatges de les zones afectades i en un arc històric del municipi.

Han estat Santa Fe i el municipi veí deAtarfe, on s'ha registrat l'únic ferit lleu -un home al qual li van caure rebles de part de la xemeneia del seu habitatge-, les localitats més afectades pel sisme.

El sisme s'ha sentit també amb major o menor intensitat en més de mig centenar de localitats de la província comArmilla,Albolote,Churrianade la Vega, Vegas delGenili Pinos Puente i fins i tot a Alcalá la Real (Jaén), segons l'Institut Geogràfic Nacional i el centre d'emergències 112, que va rebre prop d'un centenar de crides.

La intensitat del moviment sísmic, molt superficial -a zero quilòmetres de profunditat-, ha alarmat als veïns de l'àrea metropolitana, que han compartit en xarxes socials imatges d'habitatges amb algunes esquerdes en les parets i de supermercats amb productes pel sòl degut a la caiguda de les prestatgeries.

En Santa Fe, un arc històric que dóna accés al municipi ha resultat danyat, l'arc deLoja, que dóna accés a la part sud del municipi, ha resultat amb una esquerda.

Segons han indicat a Efe fonts municipals, després de detectar-se l'esquerda les imatges religioses que hi havia en una fornícula de l'arc han estat traslladades per a evitar danys.

També en aquest municipi ha resultat afectat el fals sostre d'escaiola d'un passadís de la planta alta d'un col·legi, encara que es tracta de danys «merament estètics, que no afecten l'estructura ni a la coberta o seguretat» de l'edifici, segons els bombers.

L'Ajuntament de Santa Fe ha fet una crida a la calma a la ciutadania i ha informat que avalua els danys, tant en el patrimoni històric municipal com en els habitatges, igual que està fent el deAtarfe, on s'ha produït fonamentalment la caiguda de rebles.

En un comunicat, el consistori ha instat els seus veïns que revisin els habitatges per a comprovar algun desperfecte, que en cas que sigui lleu haurà de ser reportat a través del registre d'entrada a l'Ajuntament per a la seva posterior inspecció.

En cas de tractar-se de danys estructurals dels habitatges, Santa Fe ha instat els seus veïns que avisin al més aviat possible perquè els Bombers i la Policia Local puguin comprovar la seguretat de l'immoble.

L'Ajuntament també està avaluant tots els béns patrimonials del municipi que, malgrat haver sofert danys, no són irreparables.

A aquest fort terratrèmol li han precedit varis en els últims dies amb epicentre en Santa Fe -fins més d'una desena des del dimecres passat, l'últim d'ells aquesta passada matinada-, encara que tots de menor magnitud, d'entre 1,5 i 2,5 graus.

Aquesta tarda, minuts després de les 18.00 hores, s'ha registrat una rèplica també de menor magnitud (3,3 graus), amb origen en Santa Fe, segons l'Institut Geogràfic Nacional i el 112, que ha rebut diverses trucades d'aquest municipi i de Granada capital informant del tremolor, ha indicat a Efe.

tracking