Diari Més

Recomanen ni parlar ni trucar per telèfon al metro de França

L'Acadèmia de Medicina francesa detalla que, tot i la mascareta, «es poden produir projeccions» del virus

Un metro a França.

Recomanen ni parlar ni trucar per telèfon al metro de FrançaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Acadèmia de Medicina francesa aconsella als usuaris del transport comú que, a banda de portar mascareta, s'abstinguin de trucar per telèfon o parlar per a evitar contagis, i defensa l'eficàcia de les mascaretes de tela malgrat que l'Executiu ha desaconsellat el seu ús.

«L'ús de mascareta és obligatori però atès que som a prop els uns dels altres, es recomana no parlar i no telefonar, perquè malgrat la mascareta pot haver-hi projeccions», va dir el responsable de la cèl·lula de covid-19 de l'Acadèmia de Medicina a l'emissora France Info.

Segons l'Acadèmia, aquesta mesura ha d'aplicar-se per la dificultat de guardar les distàncies en metros, autobusos i altres mitjans de transport públic.

En paral·lel a aquesta pauta, l'Acadèmia, una prestigiosa institució formada per metges, farmacèutics, biòlegs i altres científics de la salut fundada en 1731 per Lluís XV, va revifar la polèmica sobre l'ús de màscares artesanals, que aquesta setmana ha estat desaconsellat pel Govern gal davant l'expansió de noves variants més contagioses.

Seguint la prescripció de l'Alt Consell de Salut Pública i com ja han fet altres països com Alemanya i Àustria, l'Executiu insta els francesos a abandonar les mascaretes artesanals en tenir una menor capacitat de filtrat que les quirúrgiques.

El ministre de Sanitat, Olivier Véran, va indicar que en els pròxims dies un decret publicat en el butlletí oficial regularà el seu ús en comerços i espai públic.

tracking