Diari Més

Paleontologia

Documenten a la costa de Huelva una nova subespècie de senglar de fa 106.000 anys

Científics de vàries universitats i centres d'investigació d'Espanya ho certifiquen després de trobar unes petjades

Imatge d'arxiu d'un porc senglar.

Documenten a la costa de Huelva una nova subespècie de senglar de fa 106.000 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Científics de diverses universitats i centres de recerca d'Espanya i Portugal han documentat una nova subespècie de senglar després d'unes petjades trobades en la costa de Huelva, certificant que aquest animal habitava el que avui dia és Doñana fa uns 106.000 anys.

El doctor en paleontologia de la Universitat de Sevilla FernandoMuñizha confirmat a Efe la troballa, que avança aquest dissabte «El País» després de ser publicat en la revista internacional especialitzada en paleontologia «Palaios».

Segons els vestigis trobats, els investigadors han assenyalat que es tractaria d'un exemplar de senglar d'uns 300 quilos de pes, i suposa un nou «icnogènere iicnoespècie»que es pot considerar avantpassada oficial dels actuals porcs.

Tot, després de trobar les petjades en la zonadunarque correspon a la part de Doñana que es troba en el terme municipal deAlmonte, al costat de la platja deMatalascañas, que en molts casos han quedat al descobert després dels últims temporals.

FernandoMuñizha concretat a Efe que la troballa del «Suidichnusgalani», com s'ha batejat, ha estat fruit de dues campanyes de treball a peu de camp, i encara s'estan analitzant moltes de les petjades trobades, que s'han processat amb tècniques 3D per a arribar al resultat final.

Les conclusions científiques passen per haver trobat un exemplar de senglar el triple de gran i pesat que l'actual, amb una petjada que tenia uns 125 mil·límetres de llarg i 75 d'ample.

Al costat deMuñiz, han participat en l'estudi CarlosNeto, de l'UnescoNaturtejoGlobalGeoparki la Universitat de Lisboa; Joaquín Rodríguez Vidal iZainBelaústegui, de Huelva i Barcelona respectivament i investigadors de Coïmbra (Portugal) i del Museu Nacional de Gibraltar.

tracking