Diari Més

Dissenyen un robot autònom basat en llum ultraviolada que desinfecta despatxos, hotels o aules

Triga entre 8 i 10 minuts a desinfectar el 99,99% dels virus

El robot que desinfecta.

Dissenyen un robot autònom basat en llum ultraviolada que desinfecta despatxos, hotels o aulesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa valenciana Proemisa ha creat un robot autònom basat en tecnologia de llum ultraviolada per a desinfectar despatxos, habitacions d'hotel o aules escolars i que també purifica l'aire interior de les sales.

Proemisa, a Algemesí, dedicada a l'enginyeria electromecànica i automàtica, va iniciar per la pandèmia un treball d'anàlisi i recerca que l'ha portat a generar una línia pròpia de prevenció i desinfecció d'instal·lacions, basada en tecnologia de llum ultraviolada UV-C i Air Flow.

El robot Koby disposa d'un mòdul de llum ultraviolada UV-C capaç d'eliminar gèrmens en les superfícies gràcies a que emet la seva llum en una longitud d'ona que actua com germicida, ha informat la companyia.

Triga entre 8-10 minuts a desinfectar el 99'99% de virus i bacteris d'una habitació de 25 m², i també s'encarrega de purificar l'aire interior de les sales, que és conduït a través d'una cambra que elimina bacteris i virus pel mòdul germicida anomenat Air Flow.

Treballa en silenci i se li poden programar les seves operacions per a quan no hi hagi ningú a l'interior de les instal·lacions. El rang d'emissió de llum UV-C no és compatible amb persones i, quan detecta moviments o presència humana, el seu mecanisme de seguretat desactiva les seves funcions i deixa d'operar.

L'aire és purificat a través d'uns filtres HEPA H13 que capturen el 99,97% de les micropartícules, filtrant així també els al·lergògens, i la membrana de carbó actiu purifica l'aire, elimina olors, gasos i altres impureses presents en l'ambient i permet recircular l'aire més ràpid en les estades, després d'haver estat prèviament desinfectades amb UV-C.

Els ulls d'aquest robot autònom estan allotjats en una càmera que ofereix un ampli camp de visió i que disposa d'un sensor 3D, i disposa d'un sistema de mesurament i detecció d'objectes que realitza la funció de crear un mapa 3D de les estades en temps real.

Les lluminàries de llum ultraviolada UV-C estàtiques, així com el robot autònom, estan indicades especialment per als sectors empresarials de l'hostaleria, la indústria, el comerç, la sanitat, l'educació, els transports públics i, en general, espais d'ús públic freqüentats habitualment per moltes persones.

tracking