Diari Més

Personal d'Atenció Primària i dentistes, pròxims sanitaris a vacunar-se

Els sanitaris que s'hagin infectat podran vacunar-se als 6 mesos del contagi  

Vacunació de personal sanitari a Saragossa.

Personal d'Atenció Primària i dentistes, pròxims sanitaris a vacunar-seEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els següents sanitaris a rebre la vacuna contra la covid-19 després dels de «primera línia» seran els professionals d'Atenció Primària i personal d'odontologia, higiene dental i un altre personal sanitari que atén sense mascareta durant més de 15 minuts.

Així s'estableix en l'actualització 2 de l'Estratègia de vacunació aprovada aquest dijous per la Comissió de Salut Pública i coneguda aquest divendres, i que recorda que en la primera etapa de la vacunació, que encara no ha conclòs, estan els residents i personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències d'ancians i d'atenció a grans dependents així com el personal de primera línia en l'àmbit sanitari i sociosanitari.

També està inclòs un altre personal sanitari i sociosanitari així com persones considerades grans dependents que no estiguin institucionalitzades.

El pròxim grup a vacunar en la següent etapa és el de les persones majors de 80 anys, que començarà «a vacunar-se en el menor termini de temps possible i en funció de la disponibilitat de dosi de vacunes».

El personal sanitari i sociosanitari que no s'inclou en l'etapa 1 podrà vacunar-se en l'etapa 2 de manera prioritària, dins de les categories «personal essencial de primera línia» o «un altre personal essencial».

Es mantindrà així mateix la pauta de dues dosis en les poblacions que s'estan vacunant, administrant la segona com més aviat millor a partir dels 21 dies en el cas dePfizer i com més aviat millor en el cas de la vacuna de Moderna a partir dels 28 dies. La pauta completa de vacunació es realitzarà amb la mateixa marca de vacuna.

La justificació ètica de la priorització realitzada es basa en els principis de necessitat, equitat i reciprocitat, que aconsellen la priorització dins de cadascun dels grups per vacunar a les persones que més s'exposen al risc d'emmalaltir (sanitaris i sociosanitaris més exposats) i aquelles que més s'hospitalitzen i moren.

El document d'aquesta actualització ressalta així mateix el criteri de «solidaritat» perquè tots els esforços se centrin en totes aquelles persones que puguin veure més afectada la seva salut o estiguin més exposades al virus.

tracking