Diari Més

Mobilitat

França imposa la prova PCR obligatòria per entrar al país per avió

La mesura s'estén a tots els viatgers procedents de la Unió Europea

El test PCR negatiu s'haurà de realitzar en les 72 hores anteriors al viatge.

França imposa la prova PCR obligatòria per entrar al país per avióEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França imposarà a partir del pròxim dilluns la presentació d'un testPCRnegatiu realitzat en les 72 hores anteriors a tots els viatgers europeus que vulguin entrar al país per avió, va anunciar aquest dijous el president, EmmanuelMacron, en la cimera de Brussel·les.

La mesura, que França aplicava des de fa uns dies a la resta de viatgers no europeus, als que demana també realitzar una quarantena de set dies, s'estén ara a tots els viatgers procedents de la Unió Europea. Si la prova resulta negativa, no hauran d'aïllar-se.

«És l'enfocament que el president ha decidit adoptar, com molts dels seus homòlegs europeus», van assenyalar fonts de la Presidència, que van indicar que els viatges essencials també quedaran al marge d'aquesta obligatorietat.

França se suma així a països com Espanya o Holanda, que reclamen a qualsevol viatger que arribi a les seves fronteres per avió la presentació d'un diagnòstic negatiu realitzat en els tres dies anteriors.

El president va reafirmar en la teleconferència de líders dels països de la UE que és necessari «una coordinació reforçada» en matèria de test així com en les mesures de quarantena que s'apliquen a viatgers de tercers països, van requerir fonts de l'Elisi.

En el cim virtual de líders comunitaris,Macronva instar la UE a continuar treballant per augmentar l'oferta de vacunes en el continent i a la capacitat de producció dins del territori europeu.

Quant a l'anomenat «passaport de vacunes», va demanar «prudència» per la falta de dades sobre els contagis de persones vacunades, per la poca difusió de dosis que hi ha encara entre la població general i pels aspectes tècnics de la vacunació que falten per resoldre: com temps de lliurament o dades personals.

Davant l'expansió de variants més contagioses del nou coronavirus, com ha estat el cas de la britànica, el president francès va precisar que el seu país està treballant a desenvolupar capacitats de rastreig específic de nous ceps i va proposar que els europeus «comparteixin les seves capacitats en funció de les seves necessitats».

tracking