Diari Més

Esports

El Japó confirma la celebració dels Jocs Olímpics aquest estiu tot i els rumors de cancel·lació

El primer ministre assegura que han de servir «com a prova de la victòria de la humanitat contra la covid-19»

Els Jocs Olímpics es disputaran l'any vinent.

Els Jocs Olímpics de Tòquio, ajornats fins el 2021Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del Japó ha insistit aquest divendres en la seva idea de celebrar els JJOO previstos per a aquest estiu a la capital nipona, malgrat els rumors sobre la seva possible cancel·lació i de la gravetat de la situació de la pandèmia al país i a la resta del món.

«Estic decidit a organitzar uns Jocs segurs mentre col·laborem estretament amb el govern metropolità de Tòquio, el comitè organitzador (de 2020) i el COI», ha dit avui el primer ministre del Japó,YoshihideSuga, durant la seva compareixença en una sessió de la cambra alta del parlament nipó.

Suga ha reiterat que els Jocs han de servir «com a prova de la victòria de la humanitat contra la covid-19», el missatge que les autoritats nipones vénen enarborant des que al març passat es va decidir arran de la pandèmia posposar un any els Jocs inicialment previstos per a l'estiu de 2020.

El líder nipó s'ha pronunciat així enmig de les veus creixents que tant des del Japó com des de l'exterior parlen d'un possible retard o fins i tot d'una cancel·lació dels Jocs de Tòquio a causa de la crisi sanitària global, que en aquests moments és pitjor en termes de contagis diaris que el març passat.

Al vespre, el diari britànic The Times va publicar una informació que assenyalava que l'Executiu japonès hauria ja arribat a la conclusió que celebrar els Jocs aquest estiu serà impossible, a partir de fonts de la coalició governant.

La ministra nipona a càrrec dels Jocs,SeikoHashimoto, ha desmentit aquesta informació en declaracions realitzades als mitjans locals aquest divendres.

«Des del Govern del Japó farem tots els esforços cap a la realització dels Jocs Olímpics i Paralímpics d'aquest estiu», ha dit en ser preguntada pel temaHashimoto, qui ha afegit que el Japó «està fent tot el possible per controlar la pandèmia» i «prenent les mesures necessàries» per a la celebració dels Jocs.

«Vull deixar clar que no hi ha res de veritat en aquesta informació», ha dit per la seva part elviceportaveu de l'Executiu,ManabuSakai, en ser preguntat avui en roda de premsa per la notícia recollida per The Times.

Un comunicat publicat avui pel Govern com a reacció a aquesta informació repetia el missatge que el Japó «continua treballant amb fermesa i col·laborant estretament amb el COI per realitzar uns Jocs segurs i prendre totes les mesures possibles contra la pandèmia».

El comitè organitzador dels Jocs s'ha expressat aquest divendres en la mateixa línia, en afirmar que el Govern nipó «lidera una sèrie de reunions de coordinació sobre les mesures contra la covid-19» i «està implementant extenses accions per prevenir infeccions a fi de poder celebrar els Jocs».

Tant les autoritats japoneses implicades en els Jocs com el Comitè Olímpic Internacional i el Paralímpic (IPC) «estan plenament centrats en organitzar els Jocs aquest estiu», han recalcat en un comunicat els responsables de Tòquio 2020.

El Govern Metropolità de la capital també ha volgut desmarcar-se de tota possible cancel·lació de l'esdeveniment, i ha assenyalat en un comunicat que, «com a ciutat amfitriona, Tòquio farà el màxim possible» per tirar endavant els Jocs al costat dels altres organismes citats.

tracking