Diari Més

Judicial

Cifuentes: realment no vaig defensar el treball de fi de màster, el vaig lliurar

La Fiscalia demana per a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid tres anys i tres mesos de presó

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, declara en el judici.

Cifuentes: realment no vaig defensar el treball de fi de màster, el vaig lliurarEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha assegurat aquest divendres que realment no va defensar el seu Treball de Fi de Màster (TFM)el 2012, sinó que el va lliurar i el va explicar «en línies generals» en un acte «molt informal» que la va sorprendre davant unes persones que suposa que eren professors.

La Secció 15 de l'Audiència de Madrid ha reprès aquest divendres el judici contra Cifuentes com a presumpta inductora de la falsificació de l'acta que acreditava que havia defensat el 2012 un treball de fi de màster impartit per l'Institut de Dret Públic, associat a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC). La Fiscalia demana per ella tres anys i tres mesos de presó.

«Realment jo no defenso el meu treball: jo lliuro el treball i l'explico en línies generals. Em sorprenc perquè va ser un acte molt informal», ha dit Cifuentes a preguntes de la fiscal del cas.

Ha precisat que no sap si les persones a les que va lliurar elTFM, que eren «dos o tres», eren els que després l'avaluarien, encara que va donar per fet que «serien professors de la universitat». No té la certesa perquè ella no havia tingut relació amb els seus professors, només amb el catedràtic Enrique Álvarez Conde, director de l'Institut de Dret Públic.

«No se si aquestes persones eren un tribunal o no», ha sostingut, i ha explicat que els va lliurar el treball «no en una aula, sinó en una sala d'un despatx, com una petita sala de juntes», en un acte que «no va durar molt». Es va limitar, segons el seu relat, a «explicar el treball en línies generals» i «molt per damunt», i va suposar que aquestes persones «el traslladarien a qui correspongués per a la seva avaluació».

En aquesta causa també estan processades María TeresaFeito,exasesorade la Conselleria d'Educació de la Comunitat de Madrid i funcionària de la Universidad Rey Juan Carlos, per la que la Fiscalia demana la mateixa pena que per a Cifuentes, i CeciliaRosado, directora el màster i integrant del tribunal que suposadament va examinar a Cifuentes, per la que sol·licita 21 mesos de presó perquè va reconèixer que va falsificar l'acta i va col·laborar amb la justícia.

tracking