Diari Més

Política

Sánchez demana als líders europeus evitar «mesures unilaterals» en mobilitat per frenar la covid

El president del govern espanyol defensa mantenir els moviments transfronterers

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la reunió telemàtica del Comitè Estatal de Coordinació i Direcció del sistema nacional de Protecció Civil

Sánchez demana als líders europeus evitar «mesures unilaterals» en mobilitat per frenar la covidMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat als caps d'estat i del govern de la Unió Europea evitar «mesures unilaterals» en mobilitat per frenar l'expansió de la covid-19. En la videoconferència que reuneix els líders dels 27, en la qual es debaten possibles restriccions a la mobilitat per frenar l'expansió de les noves variants del virus, Sánchez ha defensat que cal mantenir el moviment transfronterer i «trobar les maneres de promoure els viatges internacionals de manera segura». Altres països, com Bèlgica, pressionen per restringir els viatges. Pel que fa al certificat europeu de vacunació, el president del govern espanyol ha donat suport a la iniciativa sempre que sigui interoperatiu i reconegut per tots els països.

Pel que fa als objectius de vacunar el 80% dels professionals sanitaris i població de més de 80 any abans de l'abril i el 70% de la població a l'estiu, Sánchez ha confiat que Espanya podrà assolir aquest objectiu.
tracking