Diari Més

La Xunta sacrificarà 3.100 visons americans infectats amb la SARS- CoV-2

L'explotació roman immobilitzada i sotmesa a vigilància

Imatge d'arxiu d'una ganja de visons.

La Xunta sacrificarà 3.100 visons americans infectats amb la SARS- CoV-2Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Medi Rural ha informat aquest dijous de la detecció d'un brot de coronavirus en una granja de visons americans situada a l'ajuntament de la Corunya deBañai ha avançat que els 3.100 animals de l'explotació seran sacrificats.

LaXuntaha comunicat aquest matí al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) l'existència del focus, que és el segon conegut en una granja pelletera a Espanya després del que es va detectar al juliol a Pobla de Valverde (Terol).

A més, laXuntaha avançat que en els pròxims dies «en aplicació de la normativa legal vigent i amb la fi última de preservar la salut pública», es durà a terme el sacrifici de tots els animals de l'explotació, que compta amb 3.100 animals en total (2.500 femelles i 600 mascles), així com les mesures de desinfecció i control del brot.

En aplicació dels vigents protocols de vigilància d'aquesta malaltia a les granges de visó americà a Espanya, apunta la Conselleria en un comunicat, després de les anàlisisfeteses va confirmar l'existència de circulació viral SARS-CoV-2 en aquesta instal·lació.

L'explotació roman immobilitzada i sotmesa a vigilància i control oficial pels Serveis Veterinaris Oficials de la Conselleria de Medi rural.

La detecció d'aquest focus es produeix en el marc dels controls de vigilància que es realitzen a l'empara del 'Programa de prevenció, vigilància i control de SARS-CoV-2 en granges de visó americans a Espanya', elaborat pels ministeris d'Agricultura i de Sanitat.

En aplicació d'aquest programa, els Serveis Veterinaris Oficials de laXuntavanfer diferents visitesa totes les explotacions de visons de la nostra comunitat, amb la finalitat de comprovar les condicions de bioseguretat de les granges.

Així mateix, Medi rural assegura que des de les primeres informacions rebudes procedents dels Països Baixos en relació amb explotacions de visons infectades amb el SARS-CoV-2, laXuntava mantenir un «contacte permanent» amb el sector pelleter gallec.

En aquesta línia, va traslladar a totes les explotacions actives la informació actualitzada de la situació, tant a Europa com a Espanya, a través de diverses comunicacions.

Aquest focus es notificarà oficialment per part del MAPA a l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) i a la Comissió Europea, tractant-se del segon cas d'infecció per SARS-CoV-2 en visó americà a Espanya, després del detectat en el mes de juny passat en una granja de la província de Terol.

Després de conèixer-se aquesta informació, la Fundació Franz Weber ha urgit el tancament de totes lesgranges de pell. «Sempre han sobrat els motius per prohibir aquestes granges, i ara existeix una oportunitat històrica per a fer-ho», ha afegit en un comunicat l'agrupació animalista.

«La cadena d'infeccions en visons per nombrosos països ha generat una justificada alarma en la ciutadania, al que se suma el seu impacte mediambiental i en el benestar d'aquests animals en les explotacions», assenyala la nota.

tracking