Diari Més

L'OMS veu «injust» que la població de risc de l'Àfrica no tingui vacunes perquè els països rics acaparen les dosis

COVAX pretén vacunar contra la covid almenys al 20% de la població del continent a finals del 2021

Investigadors que estudien una vacuna en un laboratori dirigit per l'empresa biotecnològica sud-africana TASK a Ciutat del Cap, Sud-àfrica.

Europa mira a l'Àfrica i als Balcans per produir medicaments més a prop i garantir el subministramentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) critica que «és injust que els africans més vulnerables es vegin obligats a esperar les vacunes mentre grups de menys risc de països rics es poden protegir». Així ho ha dit el director de l'OMS per a l'Àfrica, Matshidiso Moeti, en una roda de premsa aquest dijous, en la qual ha avisat que «els treballadors sanitaris i la gent de risc a l'Àfrica necessiten l'accés urgent a vacunes contra la covid-19 segures i efectives». L'iniciativa COVAX, que busca garantir les vacunes de forma equitativa i igualitària als països pobres, s'ha compromès a vacunar almenys al 20% de la població de l'Àfrica a finals del 2021 i alerta del perill de quedar-se enrere en la campanya de vacunació.
Es preveu que les primeres 30 milions de dosis comencin a arribar als països africans al març amb l'objectiu de cobrir el 3% de la població, prioritzant el personal sanitari i la gent gran.
tracking