Diari Més

L'ECDC eleva a «molt alt» el risc d'expansió de la covid per les noves variants

L'organisme insta les autoritats a «preparar-se» per aplicar «mesures més estrictes»

Pla general d'una passatgera esperant davant la zona d'arribades a l'aeroport de Barcelona.

aeroport, pandemia, coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha elevat aquest dijous «d'alt»a «molt alt» el risc de propagació de la covid-19 per les noves variants. En l'actualització de l'avaluació del risc, l'ECDC desaconsella els viatges no essencials i demana mantenir l'obligació de tests i quarantenes als viatgers que tornen de zones d'alt risc per evitar l'expansió del virus. Davant l'elevada transmissibilitat de les noves variants, l'ECDC insta les autoritats a «preparar-se» per aplicar «mesures més estrictes» i a «preparar els sistemes sanitaris per a una escalada de la demanda».
En la seva avaluació, l'ECDC insta les autoritats a seqüenciar els casos. En cas que «la seqüenciació sigui inadequada per excloure la possibilitat d'una major incidència de les noves variants», l'ECDC insta a prendre «mesures de viatge proporcionades» on hi ha una alta propagació de les noves variants.

Finalment, l'ECDC insta els estats a «accelerar» la vacunació contra la covid-19 pel que fa als grups de més risc. «Els estats membre haurien d'explorar opcions per a l'ús òptim d'un número de dosis de vacunes limitat», diu l'organisme.

tracking