Diari Més

Explosió a Madrid

Un barri preocupat per la sort d'un col·legi i una residència d'ancians

Una explosió de gas ha estat la causa del sinistre

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El madrileny barri de la Porta de Toledo ha estat preocupat al caient de les tres de la tarda pels nens del Col·legi La Salle La Paloma i els ancians de la residència Los Nogales La Paloma, confrontants amb l'edifici parroquial que ha saltat per l'aire a conseqüència d'una explosió de gas que ha deixat diversos ferits i dos morts.

«Diuen els professors que estan tots bé», «ha estat la residència, ha estat la residència!», comentaven els veïns amuntegats en la glorieta de la Porta de Toledo, una zona molt castissa, pròxima a la Plaça Mayor i que pilota entorn de l'església de la patrona de Madrid i els rullats carrerons que desemboquen en dues vies principals: el carrer de Toledo i la Gran Via de San Francisco.

L'explosió va retrunyir en un radi d'un quilòmetre, sacsejant els fonaments dels edificis, molts d'ells amb més d'un segle de vida. Aviat va poder entrellucar-se una columna de fum i una asfixiant olor a cremat que apuntava pel carrer de Toledo, una via que a l'altura del número 98 ja enfila en costa i més estreta cap a la Plaça Mayor.

Ràpidament es van desplegar equips d'emergència -just en la mateixa plaça hi ha una històrica caserna de bombers que honra a la patrona tots els 15 d'agost-. Els efectius semblaven témer una possible nova explosió i van desallotjar del carrer a tots els veïns i transeünts que miraven atònits i captaven la imatge amb els seus dispositius mòbils.

Entre la confusió, els xats dels veïns del barri i els telèfons van començar a 'cremar' preguntant on havia estat, i el temor per la residència dels majors va fer saltar les alarmes a causa de la proximitat i a la visió d'una façana lateral totalment derruïda i entre enderrocs.

A poc a poc, es va anar aclarint que els ancians estaven sent evacuats i que l'explosió no havia afectat el seu edifici, encara que llavors van començar a vorejar la glorieta nombrosos pares pujant per la Gran Via de San Francisco a la recerca dels alumnes del Col·legi La Salle La Paloma, situat al costat de l'església de la Paloma i d'esquena al lloc del sinistre.

Els nens ja estaven sortint del centre, on la Policia Municipal tenia lleugerament acordonada l'entrada. Els petits, el pati dels quals confina amb la façana lateral derruïda per l'explosió, s'amuntegaven esperant als seus pares i parlant molt agitats entre ells. «Ha esclatat una finestra, i hi havia una nena en el passadís», comenten a través de les seves màscares i amb els ulls molt oberts. «Hem estat un moment en classe després de l'explosió i després ens han dit que sortíssim».

Alguns no aguanten la tensió en veure als seus pares i esclafeixen a plorar, perquè els nervis estan a flor de pell, entre la neu, el gel, els arbres delmats de la zona enjardinada i les regles de distanciament del coronavirus.

Imatge dels bombres, policia i equips d'emergència al volltant de l'edifici sinistrat.

Un barri preocupat per la sort d'un col·legi i una residència d'anciansEfe

tracking