Diari Més

Societat

Els espanyols es van engreixar una mitjana de 5,7 quilos des de l'inici de la pandèmia

Per quatre de cada deu espanyols el millor per baixar de pes és fer dieta i reduir la quantitat d'aliments ingerits

Imatge d'arxiu d'una persona fent esport.

Els espanyols es van engreixar una mitjana de 5,7 quilos des de l'inici de la pandèmiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l'inici de la pandèmia els espanyols han engreixat de mitjana 5,7 quilos, i som el país europeu on més ciutadans diuen haver guanyat pes des del març passat (38%), seguit d'Itàlia (35%).

Són dades d'un estudi de l'empresa Ipsos sobre l'impacte de la pandèmia en l'alimentació i la salut, on s'especifica que a nivell mundial la mitjana se situa en 6,1 quilos guanyats des de l'arribada de la covid-19.

Per tant, a Espanya, encara que superem la mitjana mundial pel que fa a ciutadans que reconeixen haverse engreixat des de març, l'increment de pes és menor que la mitjana.

No obstant això, estem per sobre de la mitjana global i entre els primers països europeus on més gent ha perdut pes, ja que un 21% dels espanyols així ho afirma.

Baixar de pes és al costat de deixar de fumar i fer més exercici els factors que els espanyols creuen que poden minimitzar els símptomes del coronavirus en cas de contagiar-se.

Abaratir els preus dels productes saludables, habilitar més espais verds per a fer esport, mesures governamentals i de la indústria de l'alimentació ajudarien a perdre pes, han sostingut també els ciutadans.

Per quatre de cada deu espanyols el millor és fer dieta i reduir la quantitat d'aliments ingerits; per a un 31% prendre menys begudes ensucrades és determinant i per a dues de cada deu beure menys alcohol també ajuda bastant a baixar pes.

Els espanyols comparteixen la importància de la reducció del sucre en la dieta (65%), però en segon lloc situen l'eliminació de menjar processat (46%), sent els ciutadans a nivell mundial que més importància li donen a aquest factor.

En l'estudi, un 24% dels espanyols reconeix que ha augmentat la seva activitat física però un 27% diu que es mou menys que abans de l'arribada del virus.

Respecte al consum d'alcohol durant aquesta pandèmia, el 10% dels espanyols reconeix haver augmentat la ingesta mentre un 7% admet que ha begut menys alcohol en els últims mesos.

Pel que fa al tabaquisme, un 4% admet que ha deixat aquest hàbit, la qual cosa ens situa entre els 6 primers països que més ciutadans han començat a fumar.

Per a aquest estudi es va entrevistar 22.008 adults en 30 països del 23 d'octubre al 6 de novembre de 2020.

tracking