Diari Més

Illa veu «suficients» les restriccions que permet l'estat d'alarma

El ministre assegura que escoltarà la petició d'avançar el toc de queda però que cal fer-ho amb garanties perquè limita drets fonamentals

Pla mitjà del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i de la ministra de Política Territorial, Carolina Darias.

Illa xifra en 82.834 les persones vacunades a Espanya i creu que aquesta setmana s'agafarà «velocitat de creuer»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat que les restriccions que permet l'actual estat d'alarma són «suficients per donar resposta» a la tercera onada. En una entrevista a SER Catalunyaaquest dimarts al matí, Illa ha argumentat que les mesures «ben aplicades» i «a temps» serveixen per doblegar la corba. Tanmateix, el ministre de Sanitat ha afirmat que tindrà una «actitud d'escolta» amb les autonomies que plantegen avançar el toc de queda a les 20 hores. «Vull escoltar les argumentacions que facin els diferents responsables sanitaris», ha dit Illa, que ha remarcat que si s'accepta la petició cal fer-ho amb les «màximes garanties» perquè la mesura limita drets fonamentals.

Illa ha explicat que es podria modificar en el Consell de Ministres el decret d'estat d'alarma però que si es vol allargar la mesura més de 15 dies caldria que es voti al Congrés dels Diputats.

Pel que fa a l'increment de casos d'aquests últims dies, Illa ha dit que és producte de Cap d'Any. També ha afirmat que ja s'ha assolit la «velocitat de creuer» en la vacunació.

Seguir fins a la campanya

Illa ha tornat a reiterar que seguirà de ministre de Sanitat fins que comenci la campanya electoral dels comicis catalans. El candidat del PSC ha dit que li «és igual» l'anomenat 'efecte Illa': «Jo sóc un servidor públic, estic on creuen els meus companys que puc ser útil».

El ministre ha dit que té un «projecte per a Catalunya» i que l'explicarà quan comenci la campanya. Illa ha dit que no formarà part d'un mateix govern amb un partit que defensi la independència.

Illa ha negat que hi hagi partits que estiguin actuant en nom del PSC en la presentació de recursos contra l'ajornament electoral.

tracking