Diari Més

Societat

El Rubius es trasllada fiscalment a Andorra i reobre debat sobre pagament a Hisenda

El «youtuber» assegura que marxa perquè té tots els seus amics allí

El Rubius, durant un dels seus videos penjats a YouTube.

El Rubius es trasllada fiscalment a Andorra i reobre debat sobre pagament a HisendaYouTube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElRubiusse sumarà a la llista de «youtubers»que tributen a Andorra al costat de noms del sector comWillyrex,Vegeta777oTheGrefg, una decisió que es contraposa a la deIbaiLlanos oAlexElCapo, els quals han defensat pagar els impostos a Espanya.

El «youtuber»espanyol ElRubiusva anunciar en el seu últim directe enTwitchque es mudarà a Andorra i deixarà de tributar a Espanya, cosa que no nega que «és un plus» econòmic, però que defensa perquè, assegura: «Tots els meus amics estan aquí».

«Porto, literal, 10 anys de la meva carrera a YouTube pagant aquí (...) Jo sé que hi haurà gent que em critiqui, però la gent moltes vegades parla sense saber, no em preocupa», va argumentar ElRubiusdesprés d'anunciar la seva decisió.

Uns dies abans de l'anunci delRubius,IbaiLlanos, un altre dels «youtubers»més coneguts, realitzava un discurs en el seu directe d'Instagram on defensava com «un bon acte» tributar a Espanya, i assegurava: «M'és igual que em llevin la meitat, perquè continuo vivint de sobres».

«Quan us diuen la diferència de diners entre Andorra i Espanya, tenint-ho tan a prop, la veritat és que espanta i t'emportes unbon cop, i sé que molts dels que critiqueu als que se'n van a Andorra, probablement el 90 o 95%, en la nostra situació marxaríeu», explicavaIbai.

Mentre que a Espanya els impostos poden arribar a aconseguir una càrrega del 47% en l'últim tram de l'IRPF, a Andorra només existeix una única càrrega del 10%, cosa que suposa una gran diferència quan es facturen grans quantitats, al voltant dels 4 milions d'euros anuals.

No obstant això, la polèmica sobre els «youtubers»que se'n van a Andorra no és nova, sinó una cosa recurrent. El 2017,AuronPlayja va publicar un vídeo on es defensava d'unes acusacions que el situaven a Andorra, cosa que ell ha negat sempre.

El mateixIbai, el 2018, també es posicionava a través de Twitter respecte al que faria si algun dia guanyava molts diners com per valorar el trasllat a Andorra, defensant, una vegada més, pagar els impostos a Espanya com una cosa «que no és dolent».

tracking