Diari Més

Govern

El govern espanyol admet que Patrimoni Nacional paga el personal que acompanya Joan Carles I als Emirats Àrabs

Montero diu que assumeix la factura des que va abdicar «a petició de la Casa Reial»

Imatge d'arxiu del rei emèrit d?Espanya, Joan Carles I.

Podemos demana per carta a Joan Carles I que comparegui al CongrésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha admès aquest dimarts que –tal com va publicar Eldiario.es- Patrimoni Nacional assumeix amb fons públics els sous del personal que acompanya el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, durant la seva estada als Emirats Àrabs Units. Montero ha explicat que el rei emèrit va continuar disposant d'assistents pagats amb fons públics després de la seva renúncia com a cap d'Estat, i des d'aleshores «a petició de la Casa Reial» Patrimoni Nacional «assumeix la factura» com ho havia fet –ha dit- des de 1975.
Segons Montero es tracta de personal «eventual i laboral» que presta els seus serveis a la comandància de l'Estat i que «en cada moment segueix les indicacions i orientacions de la Casa del Rei».

Per això, ha dit, «les comissions de servei i l'abonament de la seva nòmina es troba incorporada dins de la Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat a la part que correspon a la Casa Reial».

«Aquest personal d'assistència és abonat per part de la Casa Reial dins de la previsió que es contempla dins dels pressupostos», ha dit, i per tant li correspon a la Casa del Rei donar explicacions dels «detalls».

tracking