Diari Més

El BOE publica el conveni per a la revenda de vacunes de l'Estat a Andorra

L'acord no especifica el nombre de dosis que arribaran al país dels Pirineus

Un dels vials amb la vacuna contra la covid-19.

L'Agència Europea del Medicament desaconsella reaprofitar les restes dels vials per formar una dosi extra de la vacunaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dimecres un conveni entre el Ministeri de Sanitat i el Ministeri de Salut del govern d'Andorra per a la revenda de vacunes de Pfizer a Andorra. D'acord al conveni, el compromís és enviar a Andorra 30.000 dosis «en un exercici de responsabilitat i solidaritat davant la impossibilitat que petits països signin un contracte amb les farmacèutiques».

L'Estat revendrà les vacunes al mateix preu que han estat adquirides. El conveni recorda que la Comissió Europea va acordar que països de l'entorn europeu es poguessin beneficiar dels contractes subscrits pels estats membres amb les farmacèutiques, i que l'acord de compra anticipada de vacunes «reconeix el dret dels Estats membres participants a revendre les dosis de vacuna a tercers països que les necessitin, contribuint així a un accés mundial i equitatiu a la vacuna a tot el món».

Entre aquests països assenyalats directament per la Comissió Europea hi ha els membres de l'Espai Econòmic Europeu, com Noruega, Islàndia i Liechtenstein, i «els petits països situats al cor de la UE», com Andorra, Mònaco, San Marino i ciutat del Vaticà, que depenen de la cadena de subministrament dels països veïns per a la provisió de medicaments.

La resolució publicada al BOE ja estableix que el conveni «es perfeccionarà» per la prestació de consentiment de les parts signants i «adquirirà eficàcia des de la inscripció d'aquest al Registre Electrònic d'Òrgans i Instruments de Cooperació del Sector Públic Estatal i la publicació al BOE».

tracking