Diari Més

Simón calcula que la tercera onada està «en un punt molt pròxim al pic»

No es posiciona sobre avançar els tocs de queda i subratlla que la mesura més efectiva ha estat el tancament dels bars

El responsable de Sanitat, Fernando Simón.

Simón defensa el desconfinament per províncies i diu que no hi haurà un únic indicador per canviar de faseMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha augurat que la tercera onada de la pandèmia de la covid-19 està «en un punt molt pròxim al pic, si no s'ha superat». En la roda de premsa habitual dels dilluns ha assegurat que les dades ho indiquen «amb força claredat». Amb tot ha alertat que els contagis seguiran elevats durant diversos dies, així com la xifra de morts, que segueix la tendència de les infeccions amb setmanes de diferència. D'altra banda, Simón no s'ha posicionat sobre l'avançament del toc de queda que demanen algunes Comunitats Autònomes. En canvi, ha subratllat que la mesura més efectiva per tallar contagis ha estat tancar els bars. «Sé que no és popular, però és així».
Simón ha indicat que és tan efectiu «complir de manera molt estricta» unes poques mesures com anar-ne afegint perquè no es compleixen del tot «per aconseguir el mateix efecte». Per això ha recordat que hi ha «altres opcions» més enllà del toc de queda.

«Si apliquem molt bé un nombre reduït de mesures no en caldran d'altres», ha indicat per subratllat, posteriorment, que la que ha tingut més efectivitat a l'hora de trencar cadenes de transmissió ha estat el tancament dels bars. «Sé que no és popular, però és així», ha indicat Simón.

A l'entorn de les noves soques del coronavirus que circulen per diferents parts del món com ara el Regne Unit, el Brasil o Sud-Àfrica, Simón ha considerat que ara com ara «no arriben al 5%» del nombre total de contagis. En tot cas, també ha anunciat que des d'aquest mateix dilluns es farà control de tots els viatgers que provenen del Brasil. A més no ha descartat que «progressivament» la soca britànica es vagi fent lloc en el nombre de contagis.

tracking