Diari Més

El Govern obre la porta a canviar l'estat d'alarma per avançar el toc de queda

La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, ha indicat que es decidirà en el pròxim Consell Interterritorial

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i de la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, a la reunió telemàtica del Consell Interterritorial de Salut.

Govern i comunitats debatran dimecres la possibilitat d'avançar del toc de queda a les 20hACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Política Territorial, Carolina Darias, ha considerat aquest dilluns que serà en el pròxim Consell Interterritorial de Salut quan les comunitats autònomes puguin adoptar la decisió d'ampliar el toc de queda però seria «una decisió de consens», no unilateral.

En una entrevista en Onda Cero i preguntada pel recurs presentat pel Govern davant el Suprem per la decisió de la Junta de Castella i Lleó d'ampliar el toc de queda a les 20.00 hores, la ministra ha insistit que el principi de legalitat i l'Estat de Dret «concerneix a tots. En això no hi ha cap dubte» si bé ha admès que hi ha «un espai per a la política».

Darias ha insistit en l'«efectivitat» de les mesures adoptades fins ara en el si del Consell Interterritorial que, ha recordat, no tenen una conseqüència immediata, «necessiten 10 o 14 dies perquè despleguin tot el seu efecte».

Sobre l'objectiu del Govern de situar la incidència acumulada als 14 dies en 25 casos per cent mil habitants i les dades d'Extremadura que ja supera els 1.000, la ministra ha reiterat en què fa falta temps perquè les mesures tinguin el seu efecte.

Darias ha comentat que la incidència no és homogènia i ha citat a Canàries, amb la més baixa del país, que, no obstant això, ha anticipat mesures per a prevenir el creixement de la corba.

La ministra també s'ha referit a la vacunació com un «horitzó d'esperança» i ha recordat que és pròxima la supervisió per l'Agència Europea del Medicament (EMA) d'AstraZeneca Oxford «i la de Janssen és aquí».

tracking