Diari Més

'Adú' lidera amb 13 nominacions als Goya i 'Las niñas' i 'Akelarre' la segueixen amb 9

'Sentimental', de Cesc Gay, 'My mexican Bretzel', de Núria Giménez, i 'Nieva en Benidor', d'Isabel Coixet opten a premis

Anna Castillo i Luis Tosar a 'Adú'.

'Adú' lidera amb 14 nominacions als Goya i 'Las niñas' i 'Akelarre' la segueixen amb 9ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coproducció catalana 'Adú', dirigida per Salvador Calvo, lidera la cursa a la 35a edició dels Premis Goya amb 13 nominacions. La segueixen la també coproducció catalana 'Las niñas', de Pilar Palomero, i 'Akelarre', de Pablo Agüero, que optaran a 9 estatuetes cadascuna. 'La boda de Rosa' (8), de Icíar Bollaín, 'Black Beach' (6), 'Ane' (5) i 'Sentimental' (5) completen les primeres posicions. 'Adú', 'Ane', 'La boda de Rosa', 'Las niñas' i 'Sentimental' aspiren a l'estatueta a millor pel·lícula, mentre que Salvador Calvo, Juanma Bajo Uloa, Iciar Bollain i Isabel Coixet competiran per al Goya a millor direcció. Els directors David Pérez Sañudo, Bernabé Rico, Pilar Palomero i Nuria Giménez Lorang són els candidats a millor direcció novell.

Les nominades a millor actriu protagonista són Amaia Aberasturi pel seu paper a 'Akelarre', Patricia López Arnaiz per 'Ane', Kiti Mánver per 'El inconveniente' i Candela Peña per 'La boda de Rosa'. Quant a l'estatueta de millor actor, hi aspiren Mario Casas per 'No matarás', Javier Cámara per 'Sentimental', Ernesto Alterio per 'Un mundo normal' i David Verdaguer per 'Uno para todos'.

La lectura dels nominats als Goya l'han fet l'actor Dani Rovira i la cantant Ana Belén. L'Acadèmia del Cinema Espanyol ha assegurat que es farà una gala «especial» i «responsable», amb un aforament limitat als nominats. Antonio Banderas i María Casado presentaran la cerimònia, que tindrà lloc al teatre Soho de Màlaga el 6 de març. L'únic premi que ja és segur serà el que rebrà l'actriu Ángela Molina, Goya d'Honor 2021.

tracking