Diari Més

Xarxes

WhatsApp fa marxa enrere: retarda fins a maig les seves noves condicions davant les queixes

«Estem retardant la data en la qual es demanarà a les persones que revisin i acceptin els termes. A ningú se li suspendrà o eliminarà el seu compte el 8 de febrer», diu la companyia en un comunicat oficial.

Cada dia se sumen nous continguts a la base de dades.

La nova eina de WhatsApp per comprovar les notícies falses sobre el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica de la nova política de privacitat de WhatsApp i la seva manera de compartir les dades ha generat moltíssimes queixes i malestar entre els seus usuaris. Segons informa 20minutos. Tant que l'empresa de missatgeria ha decidit fer marxa enrere en els canvis: «Estem retardant la data en la qual es demanarà a les persones que revisin i acceptin els termes. A ningú se li suspendrà o eliminarà el seu compte el 8 de febrer», diu la companyia en un comunicat oficial.

«Hem escoltat de molta gent quanta confusió hi ha entorn de la nostra recent actualització. Hi ha hagut molta desinformació que ha causat preocupació i volem ajudar a tots a comprendre els nostres principis i els fets», subratllen des de WhatsApp.

Afegeixen que faran «molt més per a aclarir la informació errònia sobre com funciona la privacitat i la seguretat en WhatsApp» i que quan això s'hagi aconseguit aniran «gradualment» introduint les mesures a les persones perquè revisin la política «al seu propi ritme».

Així doncs, les noves condicions de WhatsApp finalment no seran obligatòries en la data prevista -el 8 de febrer-, després de la forta resposta dels usuaris. Recordem que aquestes condicions eren d'obligatòria acceptació si es volies continuar utilitzant el servei de missatgeria instantània.

La nova data que WhatsApp planteja perquè «les noves opcions comercials estiguin disponibles» és el 15 de maig.

La companyia ha insistit en el seu comunicat en què «sempre» protegeix les teves converses personals amb xifratge d'extrem a extrem, perquè ni WhatsApp ni Facebook puguin veure aquests missatges privats, i en què no manté registres de qui truques o envies missatges, no pot veure la teva ubicació compartida i no comparteix els teus contactes amb Facebook. «Res d'això canvia» amb l'última actualització, remarca.

Tanmateix, els canvis de WhatsApp, que no afecten a Espanya per les lleis de privacitat de la Unió Europea -elRGPD-, introduïen referències a Facebook relacionades amb noves opcions per a contactar amb negocis i empreses a través de l'aplicació i això va fer saltar les alarmes dels usuaris.

I ho diuen alt i clar: «Aquesta actualització no amplia la nostra capacitat per a compartir dades amb Facebook».

tracking