Diari Més

Societat

Editen la bíblia del col·leccionista de Lego Star Wars i les seves 102.000 peces

El zamorà Rafael López també col·lecciona Lego de Harry Potter i Stranger Things entre d'altres

Rafael López i la seva col·lecció de Lego

Editen la bíblia del col·leccionista de Llec Star Wars i les seves 102.000 peces

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El zamorà Rafael López, un amant del món Lego Star Warss i les més de 102.000 peces que conformen les figures i naus de col·leccionisme basades en la saga, ha publicat el llibre «U2-CB», una espècie de bíblia per als frikis de les peces de construcció de «La guerra de les galàxies».

El llibre, amb fotografies a color i 236 pàgines en les quals es descriuen al detall el mig centenar de maquetes de col·leccionisme que han sortit al mercat de Lego Star Wars des de l'any 2000, s'ha editat en anglès i espanyol i està disponible en llibreries, botigues especialitzades i pàgines de venda de llibres d'internet.

El seu autor compta en el municipi zamorà de Moraleja del Vino amb un miler de joguines de Lego que sumen unes 600.000 peces, entre els quals figura tota la sèrie de col·leccionista de Lego Star Wars i altres construccions temàtiques de Lego d'Harry Potter, Stranger Things, Avengers, Els Cazafantasmas, Batman o Parc Juràsic.

També hi ha reproduccions a escala de monuments com l'Òpera de Sidney o el Taj Mahal de l'Índia però pels sets pels quals sent especial predilecció Rafael López són els de la sèrie de col·leccionista de naus i personatges de Star Wars.

En el llibre «U2-CB», que té com a subtítol «Ultimate UCS CoLegotor's Book/Llibre del col·leccionistes de sets UCS», Rafael López Domínguez descriu, documenta gràficament i ofereix les característiques de cada de les maquetes de la sèrie de col·leccionisme que han sortit al mercat en els últims 21 anys.

La publicació, editada Rocobricks i considerada una guia no oficial de Lego Star Wars, ha tingut bones crítiques per part de publicacions electròniques internacionals que reuneixen els aficionats a les construccions de Lego.

López Domínguez ha explicat a EFE que el llibre pretén servir de guia de referència i per a això realitza un recorregut històric des de l'origen dels sets de Lego de la saga «de manera inclusiva i no revisionista», ja que entre els experts existeix controvèrsia sobre quines maquetes pertanyen a la sèrie de col·leccionisme i quins no.

Un dels sets més emblemàtics és el de la nau Millenium Falcon, de la qual Lego va arribar a treure dues edicions, una en 2007 amb unes 5.200 peces i una altra deu anys després amb un total de 7.541 peces, la qual cosa va constituir un rècord només superat fa dos mesos per la maqueta de Lego del Coliseu Romà (9.036 peces).

Rafael López ha admès que col·leccionar Lego és una afició cara, que en el seu cas va començar quan era nen, va tenir una «època fosca» en la qual la va abandonar una mica i que va reprendre fa 18 anys.

Alguns sets de Star Wars arriben a costar fins a 800 euros, un preu que amb el temps es revaloritza perquè les edicions s'esgoten i posteriorment en el mercat de segona mà poden arribar a multiplicar per deu el seu valor.

En el seu cas, ha reconegut que hi ha hagut anys en què l'afany de col·leccionar Lego se li anava de les mans però amb el pas del temps ha après a «seleccionar el que val la pena i el que et ve de gust construir».

Muntar les peces d'una de les naus més complicades pot portar més de vint hores de treball perquè aquestes joguines han evolucionat fins a tenir cada vegada una major complexitat i existir ja fins a una línia de Lego recomanada per a majors de 18 anys per la dificultat de construcció.

Rafael López ha admès que no ha estat el millor any per a publicar el seu llibre pels condicionants de la pandèmia, la qual cosa també suposa una dificultat més que s'uneix a la de la logística per a poder mostrar els seus Legos de col·leccionisme en una exposició pública.

De moment, tots els de la sèrie d'exposició de «La guerra de les galàxies» els ha documentat gràficament de manera profusa en la seva bíblia de Lego Star Wars.

tracking