Diari Més

Policial

La Policia alerta d'un ciberatac a mòbils causat per un missatge fals de Correus

La víctima rep un sms que es fa passar per la companyia postal que demana descarregar-se un programa maliciós

Mostra fotogràfica dels sms maliciosos, facilitada per la Policia Nacional

La Policia alerta d'un ciberatac a mòbils causat per un missatge fals de Correus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional alerta sobre un nou ciberatac a mòbils pel qual l'usuari rep un SMS per a descarregar una aplicació que simula ser de Correus i que en instal·lar-la permet a l'atacant prendre el control del dispositiu i accedir als seus contactes.

Segons informa aquest divendres la Direcció General de la Policia Nacional, es tracta d'una campanya promoguda des de nombres de telèfons espanyols amb la tècnica del smishing, un tipus d'estafa que consisteix en l'enviament massiu de missatges que simular ser d'un lloc oficial.

En aquest cas, els agents han detectat que l'atac usa a l'empresa estatal de Correus. L'usuari del mòbil rep un enllaç mitjançant un SMS per a descarregar una aplicació suposadament del servei postal.

En descarregar aquesta aplicació, l'atacant no sols aconsegueix controlar el dispositiu, sinó que, gràcies a un programari d'accés remot, també pot arribar a accedir a l'agenda de la víctima i d'aquesta manera continuar propagant el virus.

Des de la Policia Nacional es recomana no descarregar aplicacions des de mercats no oficials i en cas de fer-ho, és aconsellable restaurar de fàbrica el dispositiu per a garantir l'eliminació delmalware.

En el seu comunicat, la Policia Nacional també insisteix en la importància «d'actuar amb cautela a l'hora de gestionar els permisos d'accés, actuant sempre amb sentit comú».

tracking