Diari Més

Pfizer anuncia un retard en el lliurament de vacunes a Europa a partir de la setmana vinent

Es tracta d'una modificació en el procés de fabricació amb «l'objectiu d'aconseguir dos mil milions de dosis el 2021»

Pla detall de les vacunes contra la covid-19 destinades a la residència de Flix.

vacunació, dosis, residència de Flix, Pfizer, cornavirus, covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pfizer ha informat que per augmentar la capacitat de producció de la seva vacuna contra la covid ha de realitzar modificacions en el procés de fabricació, la qual cosa afectarà «temporalment» els enviaments, i hi haurà «fluctuacions» en les comandes del fàrmac des de finals de gener fins a principis de febrer a Europa.

Ho han assegurat a Efe aquest divendres fonts de la companyia, que apunten que Pfizer treballa per a lliurar més dosi de les que es van preveure per principis d'any «amb un nou objectiu d'aconseguir dos mil milions de dosis el 2021».

Per això, la farmacèutica, expliquen les fonts, està ampliant les operacions de fabricació per augmentar la disponibilitat i la producció de dosi i com a part de la millora de la productivitat ha de realitzar «modificacions en el procés», mentre les instal·lacions requeriran «aprovacions reguladores addicionals».

«Encara que això afectarà temporalment els enviaments des de finals de gener fins a principis de febrer, proporcionarà un augment significatiu en les dosis disponibles per als pacients a finals de febrer i març», sostenen des de la companyia de la primera vacuna autoritzada a Europa contra el coronavirus.

Així, indiquen les fonts que pot haver-hi «fluctuacions» en les comandes i en «les planificacions» d'enviaments des de les seves instal·lacions a Puurs (Bèlgica) «en el futur immediat per aconseguir al més aviat possible els majors volums de producció».

Les fonts afegeixen que la companyia treballa al costat de les autoritats sanitàries «perquè tingui el mínim impacte».

tracking