Diari Més

Madrid avança el toc de queda a les 23 hores i demana només convivents a casa

L'horari de tancament de l'hostaleria s'avança a les deu de la nit  

El Govern també ha anunciat el tancament perimetral de diverses zones bàsiques de salut a Madrid.

Madrid redueix de deu a sis persones el màxim en les reunions per les festes nadalenquesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid ha anunciat avui que a partir del pròxim dilluns s'avança el toc de queda de les 24.00 a les 23.00 hores i demana que en els domicilis només hi hagi persones convivents.

En roda de premsa per a donar compte de les situació i evolució epidemiològica de la regió, elviceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, ha explicat que l'avançament de l'horari de tancament de les 23.00 a les 22.00 hores afecta no sols a l'hostaleria sinó a tots els altres establiments, entre els quals ha citat teatres i cinemes.

Zapatero i la directora general de salut Pública han subratllat així mateix que estan esperant la resposta dels serveis jurídics de la Conselleria de Sanitat per conèixer si és factible transformar la recomanació de no ajuntar-se amb persones no convivents en els domicilis en una cosa obligatòria. «Si poguéssim, apostaríem per fer-ho», han dit.

En aquest sentit, la directora general de Salut Pública ha assenyalat que s'han detectat brots «molt importants en nuclis de tres convivents», i que actualment el perfil majoritari d'infectats és la de persones d'entre 15 i 29 anys.

En aquests moments la incidència acumulada a la regió és de 618 casos per 100.000 habitants enfront dels 390,7 registrats la setmana anterior, però -ha recalcat Zapatero- a finals de setembre aquesta taxa es va situar en els 813 per 100.000.

Respecte a la possibilitat d'acordar un confinament total, elviceconseller ha subratllat que en medicina «ens manegem amb l'evidència científica i no està demostrat que el confinament total sigui el millor per controlar la pandèmia».

No obstant això, ha matisat, «si Madrid ha de canviar en funció de la situació epidemiològica no tindrem cap problema a analitzar totes les mesures disponibles» per poder atallar la transmissió del virus.

A part de les mesures generals que afectaran a tota la regió a partir del pròxim dilluns, la Comunitat de Madrid ha decidit ampliar les restriccions de mobilitat a altres sis zones bàsiques de salut (ZBS)i cinc localitats, que sumades a les quals ja estan en vigor -41 zones i 14 localitats-fan un total de 47 zones bàsiques i 19 municipis.

En aquestes àrees viuen més d'1.367.000 madrilenys, el 20% de la població, i en elles es concentra el 25% dels casos de contagis per coronavirus de la regió.

Les mesures generals tindran una vigència de catorze dies, moment en el qual es reavaluarà la situació i evolució epidemiològica.

tracking