Diari Més

Europa amplia les restriccions davant l'augment de contagis i defuncions

Portugal tornarà a estar confinat a partir de demà divendres davant l'augment exponencial de positius

Una dona caminant amb mascareta.

Europa amplia les restriccions davant l'augment de contagis i defuncionsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les xifres de nous contagis i morts a Europa per coronavirus registren nous màxims, com és el cas d'Alemanya amb un nou rècord de defuncions, per la qual cosa alguns països amplien les restriccions o prolonguen les que ja havien adoptat.

Alemanya

Alemanya va registrar un nou rècord amb 1.244 morts amb o per covid-19 en 24 hores, després de l'anterior màxim de 1.188 divendres passat, mentre la xifra de nous contagis diaris va ascendir a 25.164, segons dades de l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia, actualitzats la passada mitjanit.

El nombre de positius des que es va donar a conèixer el primer contagi al país ascendeix a 1.978.590 i el de víctimes mortals a 43.881.

El màxim de contagis es va registrar el 18 de desembre amb 33.777 noves infeccions.

En el conjunt d'Alemanya, la incidència acumulada en els últims set dies se situa en 151,2 casos per cada 100.000 habitants i les noves infeccions van sumar en l'última setmana 125.749.

Des del 26 de desembre, el nombre de persones que ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19 a Alemanya ascendeix a 758.093, la qual cosa correspon a 9,1 individus per cada mil habitants.

Portugal

Portugal tornarà a estar confinat a partir de demà divendres davant l'augment exponencial de positius i defuncions per covid-19 des de finals de desembre, amb un registre de 116.328 casos actius que impliquen molta pressió als hospitals, on hi ha 4.240 ingressats, 596 en vigilància intensiva.

El confinament s'estendrà durant, almenys, un mes, segons el Govern portuguès, que ha decidit mantenir obertes les escoles i els serveis bàsics, i sempre que sigui possible, l'obligació serà la del teletreball.

A més, donada la pressió que sofreix el sistema hospitalari, la ministra de Sanitat, Marta Temido, ha emès un despatx per a suspendre l'activitat no urgent i s'ajornen totes les cirurgies de prioritat normal o prioritària, si no suposa risc per al malalt, incloses les oncològiques.

El país, amb 10 milions d'habitants, acumula 8.236 morts i sis dies consecutius per sobre del centenar diari de decessos, i té 507.108 casos positius de covid.

Itàlia

Itàlia registra 507 morts en les últimes vint-i-quatre hores, amb el que han perdut la vida 80.326 persones des que es deslligués la crisi, al febrer de 2020, i se situa com el segon país europeu amb més morts, només superat pel Regne Unit, segons les dades de la Universitat Johns Hopkins.

D'altra banda es confirmen 15.774 nous contagis, un augment en línia amb el dels últims dies, i s'han realitzat uns 175.000 test diagnòstics.

El Consell de Ministres d'Itàlia va aprovar anit un decret amb el qual estén l'estat d'emergència fins al 30 d'abril i de les mesures restrictives actualment vigents, i en alguns casos amb majors limitacions, fins al 5 de març.

El toc de queda es confirma de 22.00 a 5.00 hores i els bars i restaurants continuaran tancats a partir de les 18.00 hores, així com tots els gimnasos, piscines i cinemes. L'única obertura és la dels museus, només en aquelles regions que menor índex rt en els contagis.

Regne Unit

El Regne Unit va registrar dimecres 1.564 noves morts per coronavirus en un sol dia, la màxima xifra diària des que va començar la pandèmia, en tant que es van detectar 47.425 contagis. En total, 84.767 persones han mort fins ara al país pel coronavirus.

Diversos hospitals del Regne Unit han hagut de recórrer a morgues improvisades per a emergències davant la falta de capacitat en els centres sanitaris a causa de l'increment de morts per la pandèmia.

D'altra banda, l'exigència de comptar amb un test negatiu de covid-19 per a poder entrar a Anglaterra, que anava a entrar en vigor la pròxima matinada, ha estat retardada al pròxim dilluns 18, informa el ministre de Transport, Grant Shapps, al seu compte de Twitter.

Els qui no compleixin amb aquesta mesura poden ser multats amb 550 lliures (560 euros). Els passatgers, fins i tot amb aquest test negatiu, hauran de fer una quarantena de 10 dies.

Escòcia espera adoptar la mateixa mesura als viatges internacionals, mentre que s'estima que Gal·les i Irlanda del Nord faran anuncis sobre aquesta exigència en els pròxims dies.

Àustria

Àustria es troba en el seu tercer confinament des del 26 de desembre, amb l'hostaleria, la gastronomia i l'oci tancats almenys fins al pròxim 24 de gener.

Les classes també estan suspeses i es reprendran a partir del dilluns 25 de gener amb unes certes limitacions.

Malgrat les restriccions, aquest dimecres es van comptabilitzar gairebé 2.000 nous contagis i 49 morts, la qual cosa eleva a gairebé 6.900 els morts per coronavirus.

França

El Govern francès anuncia aquest dijous noves mesures restrictives de la vida social davant la inquietud d'un agreujament de la situació epidèmica a causa de l'evolució de la covid-19 en països veïns, que registren ara xifres molt pitjors.

El dimecres es van comunicar 23.852 nous contagis en 24 hores i 232 morts, amb el que es va superar el llistó de les 69.000 defuncions (69.031) des de l'inici de la pandèmia.

A més, encara que no hi hagi una explosió de nous casos, la tendència és ascendent. S'ha passat a una mitjana d'uns 20.000 contagis diaris, enfront dels 10.000 que hi havia al començament de desembre.

Irlanda

El ministre de Sanitat d'Irlanda, Stephen Donnelly, ha informat aquest dijous que gairebé la meitat dels nous casos de covid-19 detectats al seu país són provocats per l'anomenada variant britànica, més contagiosa, la qual cosa ha disparat els contagis i va portar a l'Executiu irlandès a decretar el passat 6 de gener un tercer confinament estricte d'almenys un mes.

Les autoritats sanitàries han indicat aquest dimecres que s'han registrat 63 noves defuncions, cinc dels quals van ocórrer al novembre, un al desembre i la resta aquest mes.

Així, el nombre total de morts es va situar en 2.460, al mateix temps que es van detectar 3.569 nous contagis en les 24 hores anteriors, fins a un total de 159.144.

Rússia

L'alcalde de Moscou, Serguei Sobianin, ha decretat avui la represa de les classes presencials a partir del pròxim dilluns per a tots els escolars i el manteniment fins el pròxim dia 21 de les altres mesures restrictives en la capital per a frenar la propagació del coronavirus.

Sobianin ha dit que, d'una banda, el pont festiu d'Any Nou va detenir l'increment dels contagis i es va estendre la campanya de vacunació, però, per una altra, no van disminuir els ingressos hospitalaris, que xifra en més de 13.000 persones.

El centre operatiu de lluita contra la covid-19 informa avui que Moscou registra en les últimes 24 hores 5.893 nous casos de coronavirus, la major xifra des del passat 1 de gener, contradient així a Sobianin.

En tot el país el nombre de nous contagis va ascendir en l'última jornada a 24.763, el màxim des del passat dia 2.

tracking