Diari Més

Judicial

Comença el primer judici de Villarejo amb Corinna Larsen de testimoni

La Fiscalia demana dos anys de presó pels delictes de calúmnies i denúncia falsa contra l'exdirector del CNI

excomisario José Villarejo al Juzgado de lo Penal número 8 en Madrid

Comença el primer judici de Villarejo amb Corinna Larsen de testimoniEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 8 de Madrid ha donat inici aquest divendres al primer judici de l'excomissari José Villarejo com acusat per calúmnies a l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán, en el qual està previst que declari com a testimoni l'empresàriaCorinnaLarsen.

Entorn de les 10.45 hores del matí el magistrat ha començat la vista que asseu per primera vegada a la banqueta a Villarejo, encara que per una causa aliena a la que el manté empresonat de manera preventiva des de novembre de 2017 per ordre de l'Audiència Nacional pels seus presumptes encàrrecs d'espionatge.

Al començament de la vista, el lletrat de l'excomissari ha demanat al jutge que sigui el propi acusat qui interrogui a Sanz Roldán, en la seva condició d'advocat, màximament quan els problemes de comunicacions derivats de la tempestaFilomenahan impedit que hagin pogut preparar la defensa durant més de 15 minuts.

Villarejo ha estat traslladat des de la presó deEstremera(Madrid) fins als jutjats penals de la capital, als quals ha arribat puntual, entorn de les 9.20 hores, i ha estat traslladat als calabossos, on ha esperat a l'inici de la vista, informen a Efe fonts jurídiques.

A part de la declaració de Villarejo, un dels assumptes que més expectació genera d'aquest judici és la declaració com a testimoni de qui fos amiga del rei emèrit, l'empresària alemanyaCorinnaZuSayn-Wittgenstein, que compareixerà per videoconferència des del Regne Unit.

La Fiscalia demana per a Villarejo dos anys de presó -menys temps del que porta en preventiva- pels delictes de calúmnies i denúncia falsa contra Sanz Roldán, qui també atestarà aquest divendres.

Està acusat d'haver presentat al juny de 2017 una denúncia falsa contra l'exdirector del CNI i un periodista del diari El País, on es va publicar una fotografia seva, que, segons Villarejo, els serveis secrets van facilitar al mitjà amb el coneixement i autorització de Sanz Roldán.

La Fiscalia també l'acusa d'un delicte de calúmnies en relació amb una entrevista que es va emetre el 5 de juny de 2017 en el programa Salvados, de la Sexta, on Villarejo «va manifestar que Sanz Roldán havia amenaçat de mort aCorinnazuSayn-Wittgensteinsent conscient que no era cert».

tracking